Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Ηλεία - Αρχαία Ολυμπία. "Φεύγουν" οι πρώτοι 500 τόνοι σκουπιδιών

 
olympia
 
Ξεκίνησε η αποκομιδή στο δήμο - Καθαρίζει η παγκόσμια πόλη
 
Ξεκίνησε από την 13-1-2016 και εντατικά, η αποκομιδή των σκουπιδιών στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Μετά από την θετική απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπάκτου, ξεκίνησε και η μεταφορά προς το ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας. Στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και κυρίως στην υπηρεσία Καθαριότητας επικρατούσε μεγάλη κινητικότητα ώστε να οργανωθεί καλύτερα το έργο της αποκομιδής και της μεταφοράς χωρίς προβλήματα και με σωστό προγραμματισμό ώστε να πάρουν «ανάσα» όλες οι περιοχές του δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας σε πρώτη φάση θα απομακρυνθούν 500 τόνοι σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί κυρίως στην έδρα του δήμου και στις δημοτικές ενότητες. Έτσι άμεσα θα καθαρίσει η πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας, ώστε να υποδεχθεί τους επισκέπτες που καταφτάνουν στη νέα τουριστική σεζόν καθαρή, αλλά και να μην έχει προβλήματα και με την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας τον ερχόμενο Απρίλιο. Η δημοτική αρχή, εκτιμά πως στους δρόμους, της πόλης και των χωριών του δήμου, βρίσκονται περί τους 800 τόνους σκουπιδιών, που συσσωρεύτηκαν εκεί τους τελευταίους μήνες που σταμάτησε η αποκομιδή.

Συνολικά ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας βάσει και της απόφασης που έχει ληφθεί και αφορά και το δήμο Πύργου, θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει σε ΧΥΤΑ όμορων νομών και κυρίως στην Αιτωλοακαρνανία συνολικά 2500 τόνους σκουπιδιών. Μια τέτοια ποσότητα εξασφαλίζει το δήμο για τους επόμενους μήνες έως ότου ξεκινήσει η μηχανική διαλογή (και εφόσον δεν υπάρχουν προβλήματα στην υλοποίηση της ενδιάμεσης λύσης), άρα να παραμείνει ο δήμος καθαρός και την περίοδο των εκδηλώσεων για την Αφή της Ολυμπιακής φλόγας.



πηγή: http://www.ilialive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου