Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Άνοιξαν οι εισαγωγές μήλων στην Ινδία από την Ε.Ε.


 Άνοιξαν οι εισαγωγές μήλων στην Ινδία από την Ε.Ε. Η Ινδία ανακοίνωσε το άνοιγμα των λιμανιών της για τις εισαγωγές μήλων από την ΕΕ. Σημειώνεται ότι από τον Σεπτέμβριο του 2015 η κυβέρνηση της Ινδίας επέτρεπε τις εισαγωγές μήλων από την ΕΕ μόνο από ένα λιμάνι της χώρας.

Με απόφαση, που έλαβε την προηγούμενη εβδομάδα, θα επιτρέπεται η εισαγωγή μήλων της ΕΕ από τα λιμάνια και αεροδρόμια στην Καλκούτα, Τσενάι, Βομβάη και το Κοχίν, καθώς και το αεροδρόμιο στο Δελχί.
 
Επίσης η εισαγωγή μήλων θα επιτρέπεται και μέσω των χερσαίων συνόρων της Ινδίας.
 
Η ινδική αγορά έχει μεγάλες προοπτικές για τις εξαγωγές μήλων από την ΕΕ. Το 2014 ανέρχονταν μόλις σε 7.000 τόνους, κυρίως από την Ιταλία, Γαλλία και Βέλγιο. Τα προσωρινά στοιχεία για το 2015 δείχνουν μια σημαντική αύξηση σε περίπου 11.000 τόνους. Το 2015 υπογράφηκε συμφωνία μεταξύ Ινδίας και Πολωνίας και ξεκίνησαν οι εξαγωγές πολωνικών μήλων.
 
Ο Επίτροπος της ΕΕ για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, Phil Hogan, χαιρέτισε την απόφαση σχετικά με την αύξηση της πρόσβασης στην ινδική αγορά για τα μήλα της ΕΕ, αναφέροντας: «Η βελτίωση της πρόσβασης στην αγορά της Ινδίας αποτελεί ένα ακόμη θετικό βήμα για την εξεύρεση εναλλακτικών αγορών για τους παραγωγούς της ΕΕ».


πηγή: http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου