Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Παγκόσμιο συνέδριο στη Νάουσα για την καλλιέργεια του κερασιού


Παγκόσμιο συνέδριο στη Νάουσα για την καλλιέργεια του κερασιού Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, διοργανώνουν Συνέδριο με τίτλο «Αειφόρος παραγωγή υψηλής ποιότητας κερασιών για την ευρωπαϊκή αγορά» στην πόλη της Νάουσας (Κέντρο Τεκμηρίωσης Βιομηχανικής Κληρονομιάς «Χρήστος Λαναράς», ΕΡΙΑ) από 4 - 8 Απριλίου.
 
Το Συνέδριο αποτελεί την περάτωση του COST ACTION FA1104, δηλαδή της ευρωπαϊκής συνεργασίας για την επιστήμη και την τεχνολογία στην παραγωγή του Κερασιού, με συντονιστή το ΙΝRA του Μπορντό, που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2012 και τελειώνει στη Νάουσα τον Απρίλιο του 2016.
 
Στο συνέδριο συμμετέχουν περισσότεροι από 100 ερευνητές που ασχολούνται με το κεράσι προερχόμενοι από 35 χώρες από την Ευρώπη (Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ιταλία, Ισπανία, Λιθουανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Τουρκία, Αγγλία κα) αλλά και από την Ασία, Αμερική και Ωκεανία.
 
Το συνέδριο θα καλύψει όλο το φάσμα της καλλιέργειας κερασιάς, από το γενετικό υλικό (ποικιλίες και υποκείμενα) και τις καλλιεργητικές τεχνικές (σχήματα διαμόρφωσης, θρέψη-λίπανση και φυτοπροστασία) μέχρι θέματα συσκευασίας, συντήρησης, διανομής και διατροφής. Επιπρόσθετα, διακεκριμένοι Επιστήμονες από όλο τον κόσμο θα συμμετέχουν ως προσκεκλημένοι ομιλητές (invited speakers) για καλύψουν ειδικά θέματα ενδιαφέροντος για την καλλιέργεια της κερασιάς.
 
Αναλυτικά στοιχεία για το Συνέδριο είναι διαθέσιμα στη σχετική ιστοσελίδα: http://www.cherry2016.gr/.


πηγή: http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου