Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015

Θεσσαλονίκη. Περιπολίες δασοπροστασίας ξεκίνησε ο δήμος Λαγκαδά

 
 
Περιπολίες δασοπροστασίας στην περιοχή ευθύνης του Δήμου μας ξεκίνησε ο Δήμος Λαγκαδά, στο πλαίσιο του σχεδιασμού πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών.

Οι περιπολίες πραγματοποιούνται με προσωπικό και οχήματα της Αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε περιοχές υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση πυρκαγιάς.

Με την ευαισθητοποίηση και την διάθεση προσφοράς των δημοτών έχει επίσης δημιουργηθεί με τον συντονισμό του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαγκαδά, ένα δίκτυο εθελοντών Δημοτών σε κάθε Δημοτική Ενότητα, το οποίο είναι έτοιμο να συνδράμει ενισχυτικά είτε με προσωπική εργασία είτε με την διάθεση ιδιωτικών οχημάτων (αγροτικά μηχανήματα) στο έργο της πυρόσβεσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι δημότες μπορούν μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου Λαγκαδά, www.lagadas.gr, να ενημερώνονται άμεσα για τα θέματα Πολιτικής Προστασίας, τους χάρτες πρόβλεψης κινδύνων πυρκαγιάς και τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τις δασικές πυρκαγιές και τον καύσωνα.

Για κάθε επιπλέον πληροφορία και υπόδειξη επικίνδυνων σημείων, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα:

-Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λαγκαδά: 23943 30022
-Αμαξοστάσιο Δήμου Λαγκαδά: 23940 25243
-ΕΣΕΠΑ Λαγκαδά: 6955455582 - 6974415135 - 6977811027.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου