Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

29 Αυγούστου η 17η Γιορτή της Τσακώνικης Μελιτζάνας στο Λεωνίδιο


 29 Αυγούστου η 17η Γιορτή της Τσακώνικης Μελιτζάνας στο ΛεωνίδιοΟ Δήμος Νότιας Κυνουρίας με τη συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσει την «17η Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας», το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015, στο λιμάνι της Πλάκας Λεωνιδίου.
 
Πρόκειται για μια σπουδαία γιορτή – θεσμό της περιοχής, μιας και αναδεικνύεται και υποστηρίζεται το ιδιαίτερο αυτό προϊόν που καλλιεργείται στο Λεωνίδιο. Έχει χαρακτηριστεί ως Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) από το Μάρτη του 1996, κατοχυρώνοντας στους παραγωγούς του Λεωνιδίου την αποκλειστικότητα καλλιέργειας της συγκεκριμένης ποικιλίας μελιτζάνας υπό την τήρηση αυστηρών προδιαγραφών παραγωγής.
 
 
Το Πρόγραμμα της «17ης Γιορτής Τσακώνικης Μελιτζάνας» θα περιλαμβάνει:

-Διαγωνισμό μαγειρικής με φαγητά και γλυκά με βάση την τσακώνικη μελιτζάνα.
-Χαιρετισμό Δημάρχου Νότιας Κυνουρίας και ομιλίες επίσημων προσκεκλημένων.
-Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από τον Χορευτικό Σύλλογο Λεωνιδίου.
-Συναυλία με παραδοσιακό, λαϊκό και νησιώτικο πρόγραμμα με τη Στέλλα Κονιτοπούλου και την ορχήστρα της.
-Κέρασμα μικρών εδεσμάτων με βάση την τσακώνικη μελιτζάνα.
-Λειτουργία υπαίθριας αγοράς με τοπικά προϊόντα.
 
Ακόμα, το λιμάνι της Πλάκας του Λεωνιδίου, από την 29η Αυγούστου, θα έχει την τιμή να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει για μία εβδομάδα το «Πλωτό Μουσείο Νεράιδα».
 
Το επιβατηγό πλοίο Νεράιδα ναυπηγήθηκε ως Laurana το 1939 και το 1949 αγοράστηκε από τον Γιάννη Λάτση. Δρομολογήθηκε στη γραμμή του Αργοσαρωνικού, λαμβάνοντας το ελληνικό του όνομα Νεράιδα. Αίγινα, Μέθανα Πόρος, Ύδρα, Ερμιόνη, Σπέτσες, Λεωνίδιο, Μονεμβασιά και Επίδαυρος μερικοί από τους προορισμούς του. Το 1974 το πλοίο αποσύρθηκε και μετά από 33 χρόνια, το 2007, ξεκίνησε η μετατροπή του σε πλωτό μουσείο που φιλοξενεί την ιστορία του σκαριού και την επιχειρηματική ιστορία του ιδιοκτήτη του.
 
Οι κάτοικοι της περιοχής και οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να επισκεφθούν μέχρι και την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου το «Πλωτό Μουσείο Νεράιδα», σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας που θα αναρτηθεί σε σχετικές αφίσες. Επιπλέον, τα παιδιά 6-12 ετών θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ένα Παιχνίδι Εν Πλω» που θα πραγματοποιείται καθημερινά. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του μουσείου.


πηγή: http://www.paseges.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου