Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Θεσσαλονίκη. Προσπάθειες να βρεθεί «σπίτι» για τραυματισμένα πουλιά

 
ΠΕΛΑΡΓΟΙ
 
Έκκληση για βοήθεια απευθύνει η Δράση για την Άγρια Ζωή
 
Ένα καταφύγιο για τα τραυματισμένα πουλιά, μέχρι να ανακτήσουν δυνάμεις και να πετάξουν ελεύθερα ξανά, προσπαθεί να δημιουργήσει η Δράση για την Άγρια Ζωή η οποία απευθύνει έκκληση για την εξεύρεση πόρων. Απαιτούνται ειδικοί χώροι επανένταξης για να επιβιώσουν οι δεκάδες πελαργοί, ερωδιοί και παρυδάτια πουλιά που μεταφέρονται στο Κέντρο Περίθαλψης, στο Δήμο Δέλτα που λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες υπό την εποπτεία του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ), εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Πηνελόπη Καραγιάννη.

«Χρειαζόμαστε έναν μεγάλο περιφραγμένο χώρο, ανοιχτό από πάνω, με μια λιμνούλα, προκειμένου να μπαίνουν εκεί τα πουλιά για περίθαλψη και όποτε είναι έτοιμα, να φεύγουν μόνα τους», τονίζει, προσθέτοντας ότι για να ολοκληρωθεί έγκαιρα απαιτούνται επιπλέον υλικά και εργασίες, το κόστος των οποίων ανέρχεται στα 500 ευρώ. «Παρότι το ποσό δεν είναι μεγάλο, αδυνατούμε να το καλύψουμε, καθώς τα τρέχοντα έξοδα για τη φροντίδα των δεκάδων ζώων που παραλαμβάνουμε καθημερινά είναι πολλά αφού έως τώρα φέτος, έχουμε παραλάβει περί τα 1200 άγρια ζώα», εξηγεί.

Επεσήμανε μάλιστα ότι τα χρονικά περιθώρια που υπάρχουν, προκειμένου να μπορέσουν τα πουλιά να επανενταχθούν επιτυχώς στο περιβάλλον τους και να επιβιώσουν, στενεύουν καθώς η μετανάστευση των πουλιών για την Αφρική έχει ήδη ξεκινήσει και για τα εν λόγω είδη ολοκληρώνεται προς τα τέλη του Σεπτέμβρη. Αυτό σημαίνει ότι η κατασκευή του χώρου επανένταξης πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο το πρώτο 10ήμερο του Σεπτέμβρη.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου