Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Ικανοποιητικές τιμές σύκων από τη "ΣΥΚΙΚΗ"


Ικανοποιητικές τιμές σύκων από τη ΣΥΚΙΚΗΤο Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΥΚΙΚΗΣ όρισε τις φετινές τιμές παραγωγού, που έχουν ως εξής: Α’ κατηγορία 1,67 ευρώ το κιλό, όταν πέρσι ήταν 1,63 ευρώ. Β’ κατηγορία 1,47 ευρώ το κιλό, όταν πέρσι ήταν 1,42 ευρώ το κιλό. Γ’ κατηγορία ένα ευρώ το κιλό, όπως και πέρσι. Δ’ κατηγορία 87 λεπτά το κιλό, όταν πέρσι ήταν 84 λεπτά το κιλό.

O πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗΣ, Παναγιώτης Παπαγεωργίου είπε ότι, εφέτος αναμενόταν η παραγωγή να φτάσει στους 3.500 τόνους, όταν πέρσι έφτασε μόλις τους 2.500 τόνους, ενώ κατά μέσο όρο τα τελευταία δέκα χρόνια κυμαίνεται γύρω από τους 3.000 τόνους. Επιπλέον δε, φέτος αναμενόταν ότι η ποιότητα θα ήταν εξαιρετική
Οι μεγάλες ζημιές ωστόσο από τις βροχές θα μειώσει σημαντικά την παραγωγή, ιδιαίτερα δε θα μειώσει την παραγωγή των σύκων α’ κατηγορίας.

Ο πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗ έστειλε έγγραφο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στον ΕΛΓΑ, με το οποίο ζητάει στήριξη των παραγωγών και αποζημιώσεις για τις ζημιές που έχουν υποστεί. Ο τομεάρχης του ΕΛΓΑ έχει επισκεφθεί συκεώνες της Μεσσηνίας που υπέστησαν ζημιές, αυτό όμως συνέβη πριν από δέκα ημέρες και από τότε η ζημιά συνεχίζεται.



πηγή: http://www.paseges.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου