Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015

Θεσσαλονίκη - Θέρμης Δρώμενα 2015. Γιορτή Σταφυλιού στο Κ. Σχολάρι


 Θέρμης Δρώμενα 2015 Γιορτή Σταφυλιού στο Κ. ΣχολάριΡοζακί, βικτώρια, μοσχάτο, ρεμπιέ, σουλτανίνα, ροδίτη, καμπερνέ και μαύρο σταφύλι χωρίς κουκούτσι, αλλά και γευστικό τσίπουρο και κρασί από τα σταφύλια της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν οι επισκέπτες της γιορτής σταφυλιού και κρασιού, που συνδιοργανώνουν στις 21, 22 και 23 Αυγούστου, στο Κάτω Σχολάρι, ο Δήμος Θέρμης η Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ και η τοπική κοινότητα.
 
Μια γιορτή που συμπληρώνει φέτος 37 χρόνια, ξεκίνησε το 1978, όταν άρχισε να ανθεί η αμπελουργία στην περιοχή με καλλιέργειες που έφταναν τα 7.500 στρέμματα αμπέλια διαφόρων ποικιλιών. Ο θεσμός καθιερώθηκε, οι παραγωγοί επεκτάθηκαν και τα διάσημα σταφύλια της περιοχής άρχισαν να εξάγονται στο εξωτερικό. Σήμερα, παρά την μείωση της αγροτικής δραστηριότητας και τον περιορισμό της αμπελουργίας σε καλλιέργειες 3.500 στρεμμάτων, η γιορτή εξακολουθεί να αναβιώνει και να προσελκύει πολλούς επισκέπτες.

Και φέτος οι καλλιεργητές θα συμμετέχουν στην έκθεση ποιότητας, όπου θα εκτίθενται σταφύλια από κάθε ποικιλία που καλλιεργείται στο Κάτω Σχολάρι.

Παράλληλα, θα διανέμονται δωρεάν στους επισκέπτες σταφύλια και κρασί , υπό τους ήχους των παραδοσιακών μουσικών οργάνων και συνοδεία χορευτικών σχημάτων. 
 
 
Πληροφορίες

Παρασκευή 21, Σάββατο 22, Κυριακή 23 Αυγούστου
Δημοτικό Σχολείο | Ώρα έναρξης 20.30 | Είσοδος ελεύθερηπηγή: http://cityportal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου