Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης …ξέχασε το Φάρο της πόλης

 
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης …ξέχασε το Φάρο της πόλης
 
Ο πολιτισμός στο Δήμο Αλεξανδρούπολης σε… διακοπές διαρκείας

Χθες Κυριακή 16 Αυγούστου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Φάρων και «γιόρταζε» ο Φάρος της Αλεξανδρούπολης, που είναι το "σήμα κατατεθέν" της πόλης, η ίδια η ιστορία της και η πολιτιστική της κληρονομιά. (Δείτε εδώ το αφιέρωμά μας στο Φάρο της Αλεξανδρούπολης).

Την ημέρα αυτή, που γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Αυγούστου, με απόφαση της Διεύθυνσης Εθιμοτυπίας και Δημοσίων Σχέσεων του Πολεμικού Ναυτικού, πολλοί φάροι είναι ανοιχτοί για το κοινό, παράλληλα με την πραγματοποίηση διάφορων εκδηλώσεων.

Δυστυχώς φέτος, ο Φάρος της Αλεξανδρούπολης δεν ήταν ανοικτός για το κοινό. Προφανώς κανένας επίσημος τοπικός φορέας δεν ενδιαφέρθηκε και δεν διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι ο Φάρος της Αλεξανδρούπολης, ο μοναδικός στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και ένας από τους ιστορικότερους φάρους της χώρας, που ανακηρύχθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, δεν συμπεριλήφθηκε στις επίσημες εκδηλώσεις για τους Φάρους και παρέμεινε κλειστός.

Ανεξάρτητα από το πρόγραμμα εορτασμού της Υπηρεσίας Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού, την ημέρα αυτή σε πολλές περιοχές της Ελλάδας όπου υπάρχουν ιστορικοί και παραδοσιακοί φάροι, οι οικείοι Δήμοι διοργανώνουν δικές τους εκδηλώσεις για τους φάρους.

Τι το καλύτερο λοιπόν για την Αλεξανδρούπολη, στην καρδιά του καλοκαιριού, διήμερο Δεκαπενταύγουστου, που η πόλη είχε πολλούς επισκέπτες να διοργανώνονταν από το Δήμο κάποιες εκδηλώσεις αφιερωμένες στο Φάρο της πρωτεύουσας του Έβρου και στην προβολή του.

Στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, όμως, μάλλον… ξέχασαν το Φάρο, το σύμβολο της πόλης που αποτελεί και το λογότυπό του, γιατί ο προϊστάμενος Πολιτισμού του Δήμου, έχει να ασχοληθεί με… πολύ σοβαρότερα πράγματα. Με το φάρο, την ιστορία της πόλης και τα πολιτιστικά θα κάθεται να ασχολείται;

Ο πολιτισμός στο Δήμο Αλεξανδρούπολης σε… διακοπές διαρκείας.πηγή: http://www.alexpolisonline.com/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου