Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Άρτα. Οι «Δρόμοι της ελιάς και της πορτοκαλιάς» στο Δήμο Ν.Σκουφά

 
Οικογιορτή Άρτας «Στους δρόμους της ελιάς και της πορτοκαλιάς»
 
Το 2013 ήταν η πρώτη χρονιά που πήρε σάρκα και οστά η 1η συμμετοχική γιορτή ανάδειξης τοπικών προϊόντων στο Δήμο Ν.Σκουφά της Άρτας. Όπως είχε τότε επισημάνει η εκπρόσωπος των διοργανωτών κ. Ελένη Σκουλίδα, «ξεκινώντας από διαφορετικά σημεία ο καθένας και περνώντας μέσα από τους ελαιώνες και τους πορτοκαλεώνες της Άρτας, αισθανόμενοι την ανάγκη να επικοινωνήσουμε και να μοιραστούμε σκέψεις και εμπειρίες, την κοινή αγάπη μας για τον τόπο μας» διοργανώθηκε στο Νεοχώρι Άρτας, στον χώρο του παραποτάμιου πάρκου μια γιορτή με άρωμα πορτοκαλιού, ελιάς και όχι μόνο.

Από διαφορετικές αφετηρίες μεν, αλλά μέσα από τους «Δρόμους της ελιάς και της πορτοκαλιάς» στήθηκε μια συλλογική γιορτή κοντά στις εκβολές του πανέμορφου ποταμού Αράχθου, το πρόγραμμα της οποίας περιείχε από ομιλίες ειδικών για τα προϊόντα της περιοχής και την καλύτερη αξιοποίηση τους, παράθεση εδεσμάτων, μουσική από μαθητές, δραστηριότητες-κατασκευές μέχρι μουσική και παιγνίδια για μικρούς και μεγάλους.

Το 2014, οι «Δρόμοι της ελιάς και της πορτοκαλιάς» οδήγησαν στο παραποτάμιο πάρκο του Κομποτίου, τα Πλατανάκια. Το ενδιαφέρον όλων για τα προϊόντα της γης και το περιβάλλον, σε συνδυασμό με την αμέριστη στήριξη των μαζικών φορέων του Δήμου Νικολάου Σκουφά και με την συμπαράσταση της δημοτικής αρχής, ήταν η αφορμή για να γίνει η γιορτή θεσμός και προπομπός κι άλλων τέτοιων εκδηλώσεων.

Φέτος, οι «Δρόμοι της ελιάς και της πορτοκαλιάς» οδηγούν στην 3η Οικογιορτή ανάδειξης τοπικών προϊόντων. Είναι μια γιορτή συνεργασίας, χαράς και δημιουργίας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουνίου, από τις 11 το πρωί ως το σούρουπο, στην πλατεία Αγ. Δημητρίου στην Κυράτσα του Δήμου Ν.Σκουφά.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου