Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

Απαγορευμένη ουσία σε πέστροφες


ΠΕΣΤΡΟΦΕΣ
 
Σε επιτήρηση η εταιρεία
 
Την απαγορευμένη ουσία AMOZ (5-methylmorpholino-3-amino-2-oxazolidone) - νιτροφουράνιο εντόπισαν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες σε πέστροφες των Υδατοκαλλιεργειών Άρτας, με αποτέλεσμα να τεθεί σε επιτήρηση η εταιρεία.

Οι Υδατοκαλλιέργειες απαγορεύεται να διακινούν προϊόντα χωρίς να έχει προηγηθεί κτηνιατρικός έλεγχος και έγκριση από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες, οι οποίες παράλληλα απαίτησαν την άμεση απόσυρση του συνόλου των επίμαχων παρτίδων προϊόντων, τόσο από τη συγκεκριμένη εκμετάλλευση, όσο και από όλους τους παραλήπτες αυτών.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η Περιφέρεια Ηπείρου και η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής & Κτηνιατρικής του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, έχουν προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και έχουν λάβει όλα τα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Δεδομένου ότι προϊόντα από τις επίμαχες παρτίδες διακινήθηκαν στη Ρουμανία, ο ΕΦΕΤ θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε μέσω του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές (RASFF) να ενημερωθούν οι αρχές της Ρουμανίας αλλά και των άλλων κρατών μελών της ΕΕ.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου