Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο: «Μικροί Σπηλαιολόγοι»

 
 
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου διοργανώνει νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά με σκοπό την πρώτη γνωριμία των μικρών φίλων με τα σπήλαια της περιοχής μας. Περιλαμβάνει την εισαγωγή των παιδιών στον κόσμο των σπηλαίων μέσα από εικόνες και βίντεο από σπήλαια της Ελλάδας και της Μαγνησίας. Σε αυτό το πρόγραμμα κάθε παιδί γνωρίζει τις υπόγειες ομορφιές του τόπου μας, το πώς δημιουργούνται τα σπήλαια και πως διαμορφώνονται μέσα στο γεωλογικό χρόνο. Μαθαίνουν επίσης για τα ζώα που ζουν στο εσωτερικό τους, καθώς και για την χλωρίδα που τα περιβάλλει εξωτερικά.
 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερα βιωματικά εργαστήρια, από τα οποία τρία πραγματοποιούνται στο χώρο του Μουσείου. Στο τέταρτο εργαστήριο οι «Μικροί Σπηλαιολόγοι» οδηγούνται σε κοντινό σπήλαιο του Βόλου και το εξερευνούν με τον ανάλογο εξοπλισμό και μελετούν τα χαρακτηριστικά του. Οι γονείς συνοδεύουν τα παιδιά στην εκδρομή δημιουργώντας ένα ευχάριστο κλίμα στη διαδικασία της εξερεύνησης και της μάθησης. Στο πρόγραμμα παρέχονται όλα τα σπηλαιολογικά υλικά, και περιλαμβάνεται η μετακίνηση με λεωφορείο στο χώρο του σπηλαίου.
 
Απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 12 ετών.
 
Τα μαθήματα ξεκινούν την Τρίτη 23 Ιουνίου, είναι μία φορά την εβδομάδα και πραγματοποιούνται στο χώρο του Μουσείου. Οι γονείς μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους στη γραμματεία του Μουσείου κάθε μέρα 10:00-14:00, εκτός Δευτέρας. Επίσης, τηλεφωνικά μπορούν να ενημερώνονται στο 24210 36555 ή στην ιστοσελίδα www.volosmuseum.gr.
 
Μικρασιατών 1, 38333, Βόλος
Τηλ. 2421036555,
Κιν. 6945 313309, 6973 034810

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου