Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Ελαιόλαδο, βότανα και μυρωδικά… στον πάγο!

 
 
Τα βότανα και τα μυρωδικά δίνουν γεύση και άρωμα στα πιάτα σου, ενώ είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.
 
Πώς μπορείς όμως να τα διατηρήσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα;
 
Φτιάξε με αυτά παγάκια, χρησιμοποιώντας λάδι αντί για νερό.
 
 
Βήματα:
 
- Διάλεξε φρέσκα βότανα, ιδανικά από την τοπική αγορά ή τον κήπο σου.
- Αφαίρεσε τυχόν ακαθαρσίες και κόψε τα σε μικρά κομμάτια.
- Γέμισε με αυτά κάθε κυψέλη της παγοθήκης κατά τα 2/3 (μπορείς να βάλεις ένα είδος μόνο ή να τα αναμείξεις).
-Συμπλήρωσε το υπόλοιπο μέρος με ελαιόλαδο.
-Κάλυψε προσεκτικά την παγοθήκη με πλαστική μεμβράνη και βάλε την στην κατάψυξη.
-Αφαίρεσε τους παγωμένους κύβους και τοποθέτησε τους σε δοχεία ή μικρές σακούλες, που κάνουν για κατάψυξη.
-Μην ξεχάσεις να γράψεις σε κάθε δοχείο ή σακούλα το όνομα του μυρωδικού που περιέχει!
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου