Τα βότανα και τα μυρωδικά δίνουν γεύση και άρωμα στα πιάτα σου, ενώ είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.
Πώς μπορείς όμως να τα διατηρήσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα;
Φτιάξε με αυτά παγάκια, χρησιμοποιώντας λάδι αντί για νερό.
Βήματα:
- Διάλεξε φρέσκα βότανα, ιδανικά από την τοπική αγορά ή τον κήπο σου.
- Αφαίρεσε τυχόν ακαθαρσίες και κόψε τα σε μικρά κομμάτια.
- Γέμισε με αυτά κάθε κυψέλη της παγοθήκης κατά τα 2/3 (μπορείς να βάλεις ένα είδος μόνο ή να τα αναμείξεις).
-Συμπλήρωσε το υπόλοιπο μέρος με ελαιόλαδο.
-Κάλυψε προσεκτικά την παγοθήκη με πλαστική μεμβράνη και βάλε την στην κατάψυξη.
-Αφαίρεσε τους παγωμένους κύβους και τοποθέτησε τους σε δοχεία ή μικρές σακούλες, που κάνουν για κατάψυξη.
-Μην ξεχάσεις να γράψεις σε κάθε δοχείο ή σακούλα το όνομα του μυρωδικού που περιέχει!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου