Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Αγώνας για τη σωτηρία σκύλου στην Μονεμβασιά




Τα αγωνιώδη γαυγίσματα ενός μικρού σκύλου που ο ασυνείδητος ιδιοκτήτης του φρόντισε να… «ξεφορτωθεί» ρίχνοντάς τον σε έναν σύγχρονο Καιάδα βάθους 40 μέτρων, κινητοποίησαν τους κατοίκους στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στη Μονεμβασιά. Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του άτυχου ζώου, που όμως δεν είχε επιτυχία…
Εθελοντές της Ομάδας Διάσωσης και μέλη του τοπικού Φιλοζωικού Συλλόγου μαζί με κτηνίατρο εντόπισαν το τρομαγμένο σκυλάκι στο βάθος του σπηλαίου και προσπάθησαν να το καλμάρουν ρίχνοντας φαγητό με ηρεμιστικό. Όμως, φαίνεται ότι η παρουσία ανθρώπων το φόβισε ακόμη περισσότερο και απέφυγε να πλησιάσει αλλάζοντας συνεχώς θέσεις μέσα στο βάραθρο!
Τελικά, το τετράποδο κρύφτηκε σε μια βαθιά και στενή εσοχή που δεν ήταν ορατή από την επιφάνεια, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να το φτάσουν. Έτσι, οι διασώστες αποφάσισαν να διακόψουν την επιχείρηση ώσπου να φτάσουν ενισχύσεις για να μπορέσουν να προσεγγίσουν το σκυλί και του άφησαν τροφή και νερό μέσα στο σπήλαιο, έτσι ώστε να μην καταφύγει σε ακόμη πιο δυσπρόσιτες τρύπες αναζητώντας κάτι να φάει.



πηγή: http://www.moriasnews.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου