Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Σκιάθος: καθαρισμός παραλίας στον "Τσουγκριά"

 




Παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες που προκάλεσε ο βορειοδυτικός άνεμος και δυσκόλεψε την αποβίβαση των εθελοντών στο νησί η εκστρατεία καθαρισμού του Τσουγκριά της Σκιάθου είχε μεγάλη επιτυχία.
Τριανταπέντε εθελοντές και έντεκα μικροί φίλοι με κέφι και διάθεση για σκληρή δουλειά σε πολύ σύντομο χρόνο καθάρισαν τις τρεις μεγάλες παραλίες του νησιού και τις δασικές πυκνόφυτες εκτάσεις εξαιρετικού φυσικού κάλλους που συνορεύουν με αυτές.
Η επανάληψη της δράσης για έβδομη συνεχή χρονιά έχει κάνει τεράστια διαφορά τόσο στην ευαισθητοποίηση από την πλευρά της συμμετοχής όσο και στον όγκο της συγκομιδής σκόρπιων απορριμμάτων.

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της συγκομιδής έγινε και διαχωρισμός των σκόρπιων υλικών προς ανακύκλωση.
Η δράση, ως προς την μεταφορά στο λιμάνι της Σκιάθου, των απορριμμάτων που έχουν ήδη συγκεντρωθεί στον Τσουγκριά, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Η Σκιάθος” ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Σκιάθου για την αποτελεσματική συνεργασία όπως επίσης τον κ. Χούμα Λάμπρο για την προσφορά του καϊκιού του, τον Σύλλογο Αλκή για την ένθερμη συμμετοχή, όλου τους Εθελοντές του νησιού που υποστήριξαν την δράση μας και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ για την συνεργασία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου