Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Φυτικό συστατικό που βρίσκεται σε πολλούς καρπούς έχει αντικαρκινική δράση

Η δράση της φυσικής ουσίας ρεσβερατρόλης, στην πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου ήταν το θέμα διάλεξης, που δόθηκε από τον κορυφαίο καθηγητή Ογκολογίας στο Πανεπιστήμιο Leicester του Ηνωμένου Βασιλείου, Will Steward. Σύμφωνα με επιστημονικές προσεγγίσεις, τις τελευταίες δεκαετίες, ορισμένα φυσικά προϊόντα, θεωρούνται μια σημαντική πηγή καρκινικής χημειοπροφύλαξης...


Η ρεσβερατρόλη έχει μελετηθεί εκτεταμένα, για την χημειοπροφυλακτική δραστηριότητά της και διαπιστώθηκε ότι η δράση της, λειτουργεί ανασταλτικά στα πολλαπλά στάδια της καρκινογένεσης και ανακόπτει την ανάπτυξη όγκων στον οργανισμό, όπως και σε καλλιέργειες κυττάρων, τροποποιώντας τη δραστηριότητα ορισμένων ενζύμων ή την έκφραση ειδικών γονιδίων.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ρεσβερατρόλη έχει ενταχθεί στην χημειοπροφύλαξη του καρκίνου, καθώς προάγει την ανθρώπινη υγεία χωρίς παρενέργειες.

Η ρεσβερατρόλη είναι ένα φυτικό συστατικό που βρίσκεται στη φλούδα των σταφυλιών, στα μούρα, στα πεύκα, στον ευκάλυπτο, στα φιστίκια και στα φασόλια. Η φλούδα των σταφυλιών περιέχει κατά πολύ τις μεγαλύτερες ποσότητες ρεσβερατρόλης.




 
πηγή: http://www.madata.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου