Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Περιοχές-φαντάσματα λόγω περιβαλλοντικής καταστροφής



Ο πλανήτης έχει γνωρίσει τραγικά ατύχημα εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας


Ο πλανήτης έχει γνωρίσει τραγικά ατύχημα εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας
Οι περιβαλλοντικές καταστροφές που έχουν συμβεί στο πλανήτη, λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας, έχει δημιουργήσει περιοχές-ερήμους, οι οποίες έχουν εγκαταλειφθεί από τους ανθρώπους. Όπως σημειώνουν περιβαλλοντικές οργανώσεις ο καθαρός αέρας, το νερό και το έδαφος είναι αγαθά που προσφέρονται δωρεάν και για αυτό λόγο απαιτείται υπευθυνότητα στη διαχείριση τους.
Ακολουθούν πέντε περιοχές που έχουν εγκαταλειφθεί λόγω περιβαλλοντικής αμέλειας:
Pripyat, Ουκρανία
Η πόλη βρίσκεται εντός της καταστροφικής ζώνης του Τσέρνομπιλ. Ήταν το σημείο μηδέν της χειρότερης πυρηνικής καταστροφής στην ιστορία, μετά από την έκρηξη στον αντιδραστήρα του εργοστασίου τον Απρίλιο του 1986. Η πόλη είχε πάνω από 50.000 κατοίκους, ενώ τώρα είναι πλήρως εγκαταλελειμμένη.




Wittenoom, Αυστραλία
Η συγκεκριμένη πόλη, που βρίσκεται στη δυτική Αυστραλία, είναι γνωστή εξαιτίας του ότι εκεί έχει γίνει η μεγαλύτερη βιομηχανική μόλυνση στην ιστορία της Αυστραλίας. Στην περιοχή υπήρχε ορυχείο αμιάντου, όπου χιλιάδες εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους είχαν εκτεθεί σε θανατηφόρα επίπεδα του αμιάντου, 1.000 φορές υψηλότερα από το κανονικό. Αν και η πόλη είχε κλείσει το 1966, ακόμα και σήμερα ο αέρας είναι μολυσμένος.




Aral Sea
Πριν από σαράντα χρόνια ήταν μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες λίμνες στον κόσμο. Τώρα έχει στεγνώσει, σχεδόν, τελείως, καθώς τα ποτάμια, που τροφοδοτούσαν τη λίμνη, είχαν κακώς εκτραπεί, με ταυτόχρονη κακοδιαχείριση στα αρδευτικά έργα. Η συγκεκριμένη ενέργεια έχει ονομαστεί μία «μία από τις χειρότερες περιβαλλοντικές καταστροφές του πλανήτη".




Φουκοσίμα
Το τραγικό πυρηνικό ατύχημα στο εργοστάσιο της Φουκοσίμα προκλήθηκε από τον τεράστιο σεισμό στο Tōhoku το 2011, ενώ ακολούθησε και τσουνάμι. Είναι το δεύτερο χειρότερο ατύχημα μετά το Τσέρνομπιλ. Η περιοχή έχει εκκενωθεί σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο.





πηγή: 24h NewsRoom


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου