Σάββατο, 19 Μαΐου 2018

Στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου «Meet Lemnos Philema»

 
 
Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου παρέστη στην εκδήλωση «Meet Lemnos Philema» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 στον πολυχώρο γαστρονομίας Yoleni?s στην Αθήνα.
 
Με τη συγκεκριμένη εκδήλωση έγινε η παρουσίαση του ομώνυμου Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου, που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τις 27 έως τις 29 Ιουλίου 2018, στη Μύρινα της Λήμνου. Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνουν ο πολυχώρος «Αποθήκη», σε συνεργασία με το «Taste Lemnos» και το «Lemnos Wine Trails», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Οι διοργανωτές Άνθεια Κώτση, Ελευθερία Κωνσταντάρα και Αλέξανδρος Αλεξάνδρου μίλησαν για το Φεστιβάλ, τις παράλληλες δράσεις του «Lemnos Philema 2018» και πληροφόρησαν το κοινό για τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα και τα ξεχωριστά κρασιά της Λήμνου.

Οι προσκεκλημένοι στο τέλος της εκδήλωσης δοκίμασαν τα τοπικά προϊόντα παρουσία παραγωγών της Λήμνου, ενώ ο chef Αλέξανδρος Παπανδρέου, που θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ, περιέγραψε την προσωπική του εμπειρία για το πώς γνώρισε και αγάπησε το νησί.

«Οι άνθρωποι της Λήμνου σας περιμένουμε να σας φιλέψουμε για να γευθείτε και να γνωρίσετε από κοντά τη γαστρονομία του νησιού», είπε στον σύντομο χαιρετισμό της η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και επεσήμανε τη σημασία που έχει για την ανάπτυξη του νησιού η προώθηση των υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας προϊόντων της Λήμνου, που είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένα με το μικροκλίμα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού και αποτελούν βασικό στοιχείο της ταυτότητάς του.πηγή: https://www.neapaseges.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου