Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Έφιππη Αστυνομία στην Ύδρα;

 
 
Η Επέκταση του θεσμού της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατο συζητήθηκε κατά το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο στην Ύδρα.

Ο θεσμός ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015 στη Θεσσαλονίκη και τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς στην Αθήνα, στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης. Τον Ιανουάριο του 2016 επεκτάθηκε στα Χανιά και τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς στην Κέρκυρα, τη Ρόδο και το Ναύπλιο, ενώ από τον Ιούνιο του 2017 επεκτάθηκε στην πόλη της Κατερίνης. Με τη νέα ρύθμιση ο θεσμός του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επεκτείνεται σε άλλες 10 περιοχές και συγκεκριμένα σε Ύδρα, Σπέτσες, Καστοριά, Χαλκίδα, Μυτιλήνη, Χίο, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λευκάδα και Τρίκαλα και πλέον καλύπτει συνολικά 17 περιοχές της χώρας μας.
 
Στο δημοτικό συμβούλιο εισηγήθηκε το θέμα ο Αντιπροέδρός του, Τ. Μαρκαντώνης.
 
Ο Γραμματέας Μ. Τσακίρης προέτρεψε το Δημοτικό Συμβούλιο να καταψηφίσει τη χρήση ποδηλάτων στο νησί, καθώς κάτι τέτοιο θεωρεί ότι θα απορριφθεί και από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
 
Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι για το εν λόγω θέμα καλέστηκε από τον Ταξίαρχο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά και ο ίδιος του δήλωσε ότι διαφωνεί, καθώς και ότι διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι η Διεύθυνση θα έπρεπε να βρει τρόπους να αντιμετωπιστεί η έλλειψη προσωπικού που παρουσιάζει το Α/Τ Ύδρας και όχι η χρήση ποδηλάτων στον νησί.
 
Ο κ. Ράππας υπερθεμάτισε της μη χρήσης ποδηλάτων στο νησί της Ύδρας.
Ενώ ο κ. Μαρκαντώνης πρότεινε τη δημιουργία έφιππης Αστυνομίας.
 
Τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα, δεχόμενο ως κατεπείγον το θέμα, ότι διαφωνεί με την εφαρμογή του θεσμού της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα στο νησί της Ύδρας και προτείνει τη δημιουργία έφιππης Αστυνομίας, σε αντιδιαστολή της χρήσης των ποδηλάτων.
 
Για την ιστορία να πούμε ότι Έφιππη Αστυνομία δεν υπάρχει ως σώμα στην Ελλάδα, ενώ Έφιππη αλλά δημοτική Αστυνομία ίδρυσε για πρώτη φορά το νησί της Ρόδου το 1996 και συνεχίστηκε η χρήση της και σε άλλους δήμους.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου