Σάββατο, 12 Μαΐου 2018

Δωρεάν διανομή φυτών από παραδοσιακές ποικιλίες στην αυλή του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης

 
Δωρεάν διανομή φυτών από παραδοσιακές ποικιλίες στην αυλή του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης
 
Την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 διοργανώνεται στο 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης η 3η Εκδήλωση Παραδοσιακών Ποικιλιών. Στις 6:00 το απόγευμα, στην αυλή του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης θα προσφέρονται φυτά από παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών.

Μέσα από την δράση αυτή δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να αποκτήσουν βιωματικά, γνώσεις για τους σπόρους, την διαδικασία της σποράς, της μεταφύτευσης, της καλλιέργειας και περιποίησης των φυτών.

Κυρίως όμως στοχεύει στην κατανόηση ότι τα φυτά των παραδοσιακών ποικιλιών που καλλιεργήθηκαν για σειρά ετών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, κρύβουν στο γενετικό τους υλικό, την προσαρμογή τους στις συγκεκριμένες κλιματικές συνθήκες και προσφέρουν μεγαλύτερη αντοχή και ποιότητα (π.χ. γεύση). Ακόμη, η μεγάλη γενετική ποικιλομορφία τους (βιοποικιλότητα) δημιουργεί υγιείς και παραγωγικές καλλιέργειες. Έτσι γίνονται αντιληπτοί οι λόγοι που καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να διασώζονται αυτοί οι παραδοσιακοί σπόροι, να καλλιεργούνται και να διαδίδονται.

Η δράση αυτή υποστηρίζεται από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, από την εναλλακτική κοινότητα ΠΕΛΙΤΙ που διαθέτει τους ντόπιους σπόρους, από το τμήμα Γεωπονίας του 2ου ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης, από το 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης και από την συμμετοχή του 1ου και του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης, του Γυμνασίου Άνθειας, του ΕΕΕΕΚ Αλεξανδρούπολης της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου και του 18ου Νηπιαγωγείου, των 1ου, 2ου, 7ου, 9ου, 10ου, 12ου Δημοτικών Σχολείων Αλεξανδρούπολης και του Δημοτικού Σχολείου Ν. Χηλής της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου