Τρίτη, 29 Μαΐου 2018

Το κινητό Πλανητάριο στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας

 
 
Ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23-5-2018 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας.
Σε μια γωνιά της αυλής του Σχολείου μας στήθηκε το κινητό Πλανητάριο και ένα τηλεσκόπιο, τα οποία επισκέφθηκαν όλοι οι μαθητές του Σχολείου μας.

Συγκεκριμένα οι Τάξεις Α΄ & Β΄ παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Ο Μαγεμένος Ύφαλος», οι τάξεις Γ΄& Δ΄ παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Από τη Γη στο Σύμπαν» και οι Τάξεις Ε’ & ΣΤ’ παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Ακτινογραφώντας το Σύμπαν»

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από το θέαμα και την τρισδιάστατη ζωντάνια που τους προσέφερε η ημισφαιρική οθόνη πλήρους θόλου, επειδή για τα περισσότερα ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία.
Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο, το μόνο φορητό πλανητάριο με σταθερό θόλο για υψηλής ποιότητας προβολή, προβάλλει ψηφιακές παραστάσεις ημισφαιρικής οθόνης πλήρους θόλου (360◦) σε έναν σταθερό συναρμολογούμενο θόλο διαμέτρου 6 μέτρων με επιφάνεια οθόνης 57 m2. Οι εικόνες προβάλλονται σε όλη την εσωτερική επιφάνεια του θόλου ώστε να περιβάλλουν πλήρως το κοινό, δημιουργώντας ένα απίστευτα εντυπωσιακό περιβάλλον που συναρπάζει. Δείχνοντας τις συναρπαστικές ανακαλύψεις στην εξερεύνηση του διαστήματος για τις μεγάλες τάξεις ή του βυθού για τις μικρές, συμβάλλει στην κατανόηση του κόσμου γύρω μας, ανοίγει τους ορίζοντες των μαθητών, εμπνέει και εκπαιδεύει για όσα μας περιβάλλουν για την ίδια τη Γη και τη θέση μας στο σύμπαν.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους υπεύθυνους του προγράμματος και το προσωπικό το οποίο πραγματοποίησε το πρόγραμμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Δ/ντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας
Συγκελάκης Γεώργιος
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου