Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Οι γεωπόνοι της Ένωσης Αγρινίου στο πλευρό του παραγωγού

 
 
Με τον πιο άμεσο τρόπο, η Ένωση Αγρινίου, δίνει στον παραγωγό τις κατευθυντήριες γραμμές για την εξασφάλιση της υγείας των καλλιεργειών και τη βελτίωση της παραγωγής.
 
Στο χωράφι, δίπλα στον παραγωγό, βρίσκονται σε καθημερινή βάση, οι γεωπόνοι της Ένωσης Αγρινίου. Με επιτόπιους ελέγχους σε ελαιοκαλλιέργειες, εσπεριδοειδή και κάθε είδους παραγωγή, σε ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία, οι παραγωγοί έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο, για τις κατάλληλες μεθόδους πρόληψης των ασθενειών σε όλα τα βλαστικά στάδια, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής τους σε περίπτωση που η καλλιέργεια έχει ήδη πληγεί.
 
Όπως δηλώνει ο γεωπόνος κ. Νίκος Μπαρτσώκας, οι «εξορμήσεις» αυτές σε καλλιέργειες παραγωγών του νομού, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο ερευνητικών προγραμμάτων που υλοποιεί η Ένωση Αγρινίου. Φυσικά, το γεγονός της επιτόπιας παρουσίας των εξειδικευμένων στελεχών του Συνεταιρισμού στις καλλιέργειες, δίνει την δυνατότητα άμεσης επέμβασης όπου και όταν χρειάζεται, όπως, για παράδειγμα, έγινε χθες, Τετάρτη 25 Απριλίου, σε ελαιοκαλλιέργειες της περιοχής του Νεοχωρίου, όπου ο κ. Μπαρτσώκας απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παραγωγών και εκτίμησε την κατάσταση των ελαιοδέντρων, εξηγώντας με κάθε λεπτομέρεια τις διαδικασίες που θα πρέπει οι παραγωγοί να ακολουθήσουν, με στόχο τη βελτιστοποίηση της απόδοσης των δέντρων. Οι παραγωγοί έχουν τη δυνατότητα να ρωτήσουν για νέα φυτοπροσταστευτικά σκευάσματα, την κατάλληλη χρήση τους, αλλά και ποια να αποφύγουν για να πετύχουν κάθε φορά το κατάλληλο αποτέλεσμα. Ειδικά για τις ελαιοκαλλιέργειες σημειώνουμε ότι το ενδιαφέρον εστιάζεται αυτή την περίοδο στην αντιμετώπιση ασθενειών και επιβλαβών εντόμων, αλλά και στη διαχείριση της παρασιτικής βλάστησης και των κλαδεμάτων.
 
Η ΈΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, θεωρώντας απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουν οι σύγχρονοι αγρότες να ανταποκριθούν στις ανάγκες της εποχής, τη σωστή και ολοκληρωμένη ενημέρωσή τους, στέκεται στο πλευρό τους, με κάθε δυνατό τρόπο. Να υπενθυμίσουμε ότι κατά τον ίδιο τρόπο οι κτηνίατροι της Ένωσης Αγρινίου βρίσκονται δίπλα στον κτηνοτρόφο της περιοχής, μέσω ολοκληρωμένου προγράμματος, με ενημερωτικές ημερίδες γύρω από τις προκλήσεις της σύγχρονης κτηνοτροφίας, αλλά και με επισκέψεις στις μονάδες, εντελώς δωρεάν, ως μία προσφορά της Ένωσης στους παραγωγούς της περιοχής, βοηθώντας έτσι τον κάθε έναν ξεχωριστά να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στην μονάδα του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


πηγή: https://www.e-ea.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου