Κυριακή, 20 Μαΐου 2018

«20 Μαΐου. Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας» Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων

 
 
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αναδεικνύουν τον 1ο Παγκόσμιο εορτασμό της Ημέρας Μέλισσας με την έκδοση και κυκλοφορία της Αναμνηστικής Σειράς γραμματοσήμων «20 Μαΐου – Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας».

Η ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για την καθιέρωση της 20ης Μαΐου ως «Παγκόσμιας Ημέρας Μέλισσας» αποτέλεσε το κίνητρο της έκδοσης γραμματοσήμων που υπενθυμίζουν τον κομβικό ρόλο των μελισσών στη βιώσιμη ανάπτυξη, ευαισθητοποιώντας για τον φθίνοντα αριθμό τους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ψήφισε πρόσφατα την πλήρη απαγόρευση τριών εντομοκτόνων νεονικοτινοειδών που σκοτώνουν τις μέλισσες. Η απαγόρευση υπερψηφίστηκε από τη χώρα μας και αφορά όλες τις καλλιέργειες/χρήσεις.

Η Αναμνηστική Σειρά γραμματοσήμων με τίτλο «20 Μαΐου – Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας» κυκλοφορεί στις 20 Μαΐου 2018 και η επίσημη παρουσίασή της θα γίνει από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και τον Μελισσοκομικό Περιβαλλοντικό Σύλλογο Σαρωνικού «Το Κεντρί» την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 και ώρα 19:00 στο Plaza Resort Hotel στην Ανάβυσσο (52ο χλμ. Λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου, Παραλία Αναβύσσου).
 
Για την συνέχεια δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://dasarxeio.com/2018/05/18/56972/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου