Κυριακή, 20 Μαΐου 2018

Με μεγάλη συμμετοχή ο καστρινός περίπατος στο Κάστρο του Διδυμοτείχου

 
Με μεγάλη συμμετοχή ο καστρινός περίπατος στο Κάστρο του Διδυμοτείχου
 
Την Τετάρτη 16 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Ελευθερίων 2018 του Δήμου Διδυμοτείχου, "Καστρινός Περίπατος" στο Κάστρο του Διδυμοτείχου, με διοργανωτή τον Ιστορικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Διδυμοτείχου "Καστροπολίτες - Γνώση και Δράση".

Πλήθος κόσμου έλαβε μέρος, και περιηγήθηκε από τα μέλη του Συλλόγου, στα μονοπάτια της ιστορίας και του πολιτισμού του Διδυμοτείχου. Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να "ταξιδέψουν" σε μια πορεία χιλιετιών, ανάμεσα σε άγνωστα για πολλούς μνημεία, ναούς, θρύλους, ιστορικά γεγονότα, μεγάλες προσωπικότητες και βεβαίως στο φυσικό κάλλος του Κάστρου.
 
 
Συνοδοιπόρους στον περίπατό τους, είχαν τους Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού του παραρτήματος Διδυμοτείχου, οι οποίοι ήταν σε θέση να προσφέρουν άμεσα βοήθεια σε τυχόν ατύχημα, πράγμα που ευτυχώς δεν χρειάστηκε.
 
 
Επίσης στην παρέα εντάχθηκε και ο νεαρός ερασιτέχνης φωτογράφος Βασίλης Τσιακάλης, ο οποίος κάλυψε τον περίπατο με πολύ ωραίες φωτογραφίες.

Τα μέλη του Συλλόγου ευχαριστούν το Ευγενίδειο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Διδυμοτείχου για την υποστήριξη της συγκεκριμένης δράσης, καθώς επίσης και όλους τους φίλους που τίμησαν με την παρουσία τους τον "Καστρινό Περίπατο" και τους εμπιστεύθηκαν για να τους ενημερώσουν σχετικά με την πλούσια ιστορία του τόπου μας.
 
 
Οι δράσεις εντός του Κάστρου συνεχίζονται και την επόμενη βδομάδα, όπου ο Σύλλογος μετέχει στις Βυζαντινές Γιορτές Κάστρου Διδυμοτείχου (Καλέ Πανηγύρι 2018).

«Από 24 έως 28 Μαΐου, θα υποδεχθούμε στην Καστροπολιτεία μας, μικρούς και μεγάλους για να γιορτάσουμε όλοι μαζί με περιηγήσεις, διάφορες παραδοσιακές ενασχολήσεις (αγγειοπλαστική, θέατρο σκιών, παρασκευή ζυμαρικών στον παραδοσιακό φούρνο του κάστρου), φαγητό, ποτό και ζωντανή μουσική», σημειώνουν οι Καστροπολίτες.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου