Σάββατο 26 Μαΐου 2018

"Ανοιχτές Πόρτες 2018" για τα οινοποιεία της Ηλείας

 
krasi.jpg
 
Μια μοναδική γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα και βεβαίως στην Ηλεία, συμμετέχοντας στην εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες», η οποία διοργανώνεται συλλογικά από τις Ενώσεις Οινοπαραγωγών της χώρας και τα επισκέψιμα οινοποιεία – μελη τους.
 
Το Σάββατο 26 Μαΐου και την Κυριακή 27 Μαΐου, από το πρωί έως το απόγευμα, οι οινόφιλοι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους Δρόμους του Κρασιού και της Ηλείας, αφου συμμετέχουν τα Οινοποιεία και Κτήματα του νομού μας με ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις οι οποίες περιλαμβάνουν ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, συναυλίες κ.λπ.. Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος στα οινοποιεία το διήμερο 26-27 Μαΐου θα είναι ελεύθερη.
 
Προγραμματίστε από τώρα τη δική σας απόδραση και χαράξτε τη δική σας οινική διαδρομή. Μυηθείτε στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού, απολαύστε το τοπίο που διαμορφώνουν οι αμπελώνες, γνωρίστε τη διαδικασία της οινοπαραγωγής και δοκιμάστε εξαιρετικά Επώνυμα Ελληνικά Κρασιά. Τα Οινοποεία της Ηλείας σας περιμένουν.
 
Ήδη επισήμως έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν τα εξής Οινοποεία του νομού: Κτήμα Μερκούρη, Κτήμα Μπτιντζίκη στο Λαντζόι, Κτήμα ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΗ στην Ολυμπία, Κτήμα Σταυρόπουλου στη Γαστούνη ενώ αναμένεται να συμμετάσχει και το Κτήμα Μαρκόγιαννη στην περιοχή Κρεστένων.
 
 
Κτήμα Μερκούρη-Κορακοχώρι
 
Το Κτήμα Μερκούρη για μια ακόμα χρονιά θα συμμετέχει στις «Ανοιχτές Πόρτες» 2018 όπου θα υποδεχθεί για ένα διήμερο, Σάββατο και Κυριακή, τους φίλους του κρασιού για ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του, το Μουσείο Οίνου και το ειδυλλιακό Κτήμα, με πολλές βεβαίως γευστικές οινικές απολαύσεις και κεράσματα από τους φιλόξενους ιδιοκτήτες του!
 
Όπως πάντα, θα στήσει τις τραπεζαρίες του στο ξέφωτο του κτήματος, με φόντο τον κόλπο του Άγιου Αντρέα όπου τα εξαιρετικά κρασιά του θα περιμένουν τους οινόφιλους για να τα δοκιμάσουν μέσα στην απέραντη γαλήνη του μαγευτικού τοπίου στο Μερκούρη.
 
 
Κτήμα Σταυρόπουλου Παλαιοχώρι Γαστούνης
 
Το Σάββατο 26 & την Κυριακή 27 Μαίου 2018, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, το Κτήμα Σταυρόπουλου ανοίγει τις πόρτες του Οινοποιείου και μας περιμένει να γιορτάσουμε το τέλος της Άνοιξης. Στην πρόσκλησή του αναφέρει:
 
«Έλα, και την Κυριακή το απόγευμα, εκεί γύρω στις 7, αφού δοκιμάσουμε & ξεναγηθούμε & απολαύσουμε & ενθουσιαστούμε, ο Παναγιώτης Χατζηλαζαρίδης και ο Ηρακλής Φάμελος θα κλείσουν μουσικά το διήμερο. Και η Olina βέβαια. Μην το ξεχάσεις, βάλε post-it στο ψυγειο! Σε περιμένω. #anoixtesportes2018 #anoixtesportes»!
 
 
Κτήμα Μπριντζίκη - Λαντζόι
 
Το Κτήμα Μπριντζίκη συμμετέχει στις «Ανοιχτές Πόρτες» 2018 το διήμερο 26 και 27 Μαΐου και μάλιστα πέρα από την ξενάγηση των επισκεπτών στους εξαιρετικούς βιολογικούς αμπελώνες του και την γνωριμία με τα ιδιαίτερα κρασιά του, διοργανώνει και συναυλία.
 
Diminuita Live στο Κτήμα Μπριντζίκη!

Κυριακή 27 Μαίου στις 8 το βράδυ
 Ανοιχτές Πόρτες 2018 – Είσοδος Ελεύθερη!


Με αρχή το 2007, oι Diminuita έχουν πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις σε μουσικούς χώρους και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και από το 2010 ξεκίνησαν να παρουσιάζουν τη δουλειά τους και στην Ευρώπη (με εμφανίσεις σε Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία, Πολωνία, Γερμανία). Κορυφαίες στιγμές των εμφάνισεων αυτών ήταν οι συμμετοχές τους στο Djangofolllies Festival 2014, στο Django@Liberchies Festival στη γενέτειρα του D.Reinhardt στο Βέλγιο και στο International Gypsy Jazz Meeting στο Wroclaw της Πολωνίας το 2012 καθώς και σε όλα τα Djangofest που έχουν πραγαμτοποιηθεί στην Ελλάδα από το 2010.
 Θα παρουσιάσουν διασκευές συνθέσεων του Django Reinhardt και άλλων συνθετών της εποχής του swing, πρωτότυπες συνθέσεις του σχήματος και μια αναφορά στις κιθαριστικές συνθέσεις της ίδιας εποχής του Μανώλη Χιώτη.
Παίζουν κιθάρες και τραγουδούν:
Γιώργος Παπαδογιάννης
 Έφη Σαράντη
 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 
 
Ολυμπία Γη - Αρχαία Ολυμπία
 
Το Κτήμα ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΗ για μια ακόμα χρονιά ‘ανοίγει’ τις ‘πόρτες’ του στις 26 και 27 Μαΐου 2018 και σας προσκαλεί να ξεναγηθείτε στους χώρους του και να δοκιμάσετε τα εξαιρετικά blend με ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες. Ωράριο από τις 11 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.
 
Είσοδος ελεύθερη
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου