Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Καρατόμηση της διοίκησης του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ για τα προγράμματα της Φέτας

 
 
Τις παραιτήσεις όλων των μελών του Δ.Σ. του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ζήτησε χθες 14-5-2018ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου, επικαλούμενος ότι με αποκλειστική τους ευθύνη χάθηκαν οι προθεσμίες σύναψης των συμβάσεων για τα προγράμματα προώθησης της Φέτας ΠΟΠ.
 
Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή με την οποία ο Υπουργός ζητά τις παραιτήσεις των μελών του Δ.Σ. ,αναφέρεται ότι δόθηκαν επανειλημμένες παρατάσεις, τις οποίες εξασφάλισε η Διεύθυνση Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων της Γενικής Διεύθυνσης Τροφίμων για λογαριασμό του υπουργείου, όμως «παρήλθε άπρακτη η προθεσμία σύναψης των συμβάσεων του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ με τον Εκτελεστικό Οργανισμό, με αποτέλεσμα να μη έχει καταστεί έως σήμερα δυνατή η σύναψη των μεταξύ μας συμβάσεων για την υλοποίηση του Προγράμματος Προώθησης της Φέτας Π.Ο.Π. «Feta PDO. Let' s get real!» στην Ευρωπαϊκή Αγορά και σε Τρίτες Χώρες, των οποίων η προθεσμία υπογραφής έληγε την 13/05/2018».

Ο πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Παύλος Σατολιάς, μιλώντας σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό του Αγρινίου, επεσήμανε ότι αυτή η εξέλιξη, όσο επιβεβλημένη κι αν κρίθηκε από την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ που έλαβε την απόφαση, δεν απαντά στα οξυμένα προβλήματα των κτηνοτρόφων και δεν συνιστά μέρος των λύσεων στο συνολικό πρόβλημα της φέτας.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται η νέα σύνθεση του Δ.Σ.



πηγή: https://www.neapaseges.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου