Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

O νέος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θυμίζει πως εγκλήματα σε βάρος ζώων διώκονται στο πλαίσιο αυτοφώρου & πρέπει να τηρείται η νομοθεσία

 
O νέος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θυμίζει πως εγκλήματα σε βάρος ζώων διώκονται στο πλαίσιο αυτοφώρου & πρέπει να τηρείται η νομοθεσία
 
Την αυστηρή τήρηση δύο παλαιότερων εγκυκλίων της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την προστασία των ζώων, παρήγγειλε ο αντεισαγγελέας του Άρειου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, προς τους εισαγγελείς εφετών και τους στους εισαγγελείς πρωτοδικών. Θυμίζουμε ότι το ίδιο είχε κάνει και η Ευτέρπη Κουτζαμάνη το 2014 και το 2013 ο Ρούσσος Εμμανούηλ Παπαδάκης.

Την εγκύκλιο της κας Κουτζαμάνη μπορείτε να την δείτε εδώ:
υπ΄αρ. 4/4372/13.10.2014. Και αυτή του Ρ. Ε. Παπαδάκη, εδώ: υπ’ αρ. 1/13/1631/8.4.13.
 
 
Τι αναφέρει ο Βασίλης Πλιώτας

Ο κ. Πλιώτας ζητεί από τους συναδέλφους του να παρεμβαίνουν σε κάθε περίπτωση που γίνεται γνωστός βασανισμός ζώων και παράλληλα να ελέγχουν εάν τηρούνται οι διατάξεις για την υγεία και προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση, την κακοποίηση, τον βασανισμό, τη χρησιμοποίησή τους για κερδοσκοπία, κ.τλ.

Παράλληλα, στην εισαγγελική παραγγελία αναφέρεται ότι δεν πρέπει να διαφεύγουν από την ποινική δίωξη και την τιμωρία τα παραβατικά άτομα και ειδικά εκείνα των οποίων οι πράξεις τους εμφανίζονται με επαναλαμβανόμενη ένταση. Και στις περιπτώσεις αυτές πρέπει να ακολουθείται η διαδικασία της σύλληψης και του αυτοφώρου. Επίσης, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με αφορμή τις συνεχιζόμενες καταγγελίες για κακοποίηση ζώων, ζητεί από τους συναδέλφους του εισαγγελείς Εφετών να ασκήσουν την επιβαλλόμενη εποπτεία στη περιφέρεια ελέγχου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου