Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Απαγόρευση αλιείας στους υδάτινους σχηματισμούς του Έβρου

 
 
Από το Σαββάτο 15 Απριλίου 2017 απαγορεύεται η αλιεία ψαριών και λοιπών υδρόβιων οργανισμών, με κάθε μέσο και εργαλείο στον ποταμό Έβρο και στο Δέλτα αυτού, στις τεχνητές λίμνες, στα ρέοντα ύδατα (ρέματα, χείμαρροι, κανάλια, διώρυγες) και γενικά σε όλους τους υδάτινους σχηματισμούς της περιοχής ευθύνης της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου.
 
Η απαγορευτική περίοδος αλιείας λήγει στις 30 Μαΐου 2017 ημέρα Τρίτη και ώρα 8:00 π. μ..

Η απόφαση απαγόρευσης που εξέδωσε το Τμήμα Αλιείας της Δ.Α.Ο.Κ. Έβρου αποσκοπεί στην προστασία της αναπαραγωγής των ιχθυοπληθυσμών και των λοιπών υδρόβιων οργανισμών που διαβιούν στους παραπάνω υδάτινους σχηματισμούς.

Οι παραβάτες της απόφασης τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν (άρθρο 11 και άρθρο 17 του Ν.Δ. 420/70 όπως αντικαταστάθηκαν και ισχύουν με το άρθρο 9 παρ. 2 και 3 του Ν.2040/92). Συγκεκριμένα για τις παραβάσεις των αλιευτικών διατάξεων ή αποφάσεων επιβάλλονται διοικητικές ποινές και ποινικές κυρώσεις όπως επιβολή προστίμου, αφαίρεση άδειας αλιείας, κατάσχεση και εκποίηση των παρανόμων αλιευμένων προϊόντων, κατάσχεση και εκποίηση η καταστροφή (ανάλογα με την περίπτωση) αλιευτικών εργαλείων και συσκευών.

Υπεύθυνες Αρχές για την τήρηση αυτής της απόφασης είναι οι Αστυνομικές Αρχές, τα Δασαρχεία και οι σχετικές ελεγκτικές Υπηρεσίες.



πηγή: https://dasarxeio.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου