Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Δημόσιος χώρος - Βέροια. Οι ανύπαρκτες μπάρες, η διέλευση οχημάτων και το πάρκινγκ στον πεζόδρομο της Βέροιας

 
 
Η εικόνα που παρουσιάζει ο πεζόδρομος της Βέροιας, με τις ανύπαρκτες μπάρες, τα αυτοκίνητα και μηχανάκια που μπαινοβγαίνουν ολημερίς ανάμεσα στους πεζούς αλλά και τα παρκαρισμένα οχήματα ειδικά τις βραδινές ώρες σε όλο το μήκος και πλάτος του, παρουσιάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης. Την εικόνα μετέφερε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κάκαρης, που διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την κατάσταση, έπειτα από μια βόλτα που έκανε στον πεζόδρομο με τον συνάδελφο Λεωνίδα Ακριβόπουλο. Όπως είπε εδώ και ένα χρόνο περίπου οι βυθιζόμενες μπάρες στις εισόδους του πεζόδρομου απομακρύνθηκαν και έκτοτε έχει μετατραπεί σε πάρκινγκ, ενώ κινδυνεύουν οι πεζοί από τα διερχόμενα οχήματα.
 
Όπως επεσήμανε ο κ. Κάκαρης, οι μπάρες είχαν στοιχίσει το 2008 110.000€, ενώ πριν ένα χρόνο περίπου ο αντιδήμαρχος Λαζαρίδης εισηγήθηκε την αποξήλωση του συστήματος των μπαρών και εγκατάσταση νέου συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης. Σύστημα που ακόμα δεν εγκαταστάθηκε, με αποτέλεσμα ο πεζόδρομος να έχει γίνει ένα απέραντο πάρκινγκ και η διέλευση των πεζών επικίνδυνη.
 
Πέρα από τα προβλήματα του πεζόδρομου, έφερε και φωτογραφίες από τις μπάρες στάθμευσης ποδηλάτων στην πλατεία Εληάς, που έχουν καταστραφεί, έχουν σκουριάσει και μόνο επικίνδυνες είναι πλέον.
 
Το λόγο πήρε ο Λεωνίδας Ακριβόπουλος, αρμόδιος για θέματα της δημοτικής αστυνομίας, που τοποθετήθηκε για το θέμα του πεζόδρομου λέγοντας τα εξής: «Η Δημοτική Αστυνομία παλεύει με την περιορισμένη δύναμη ανθρώπων που υπηρετούν αυτή τη στιγμή, παρ' όλα αυτά με αυτή τη δύναμη προσπαθεί να αντιμετωπίσει μια θάλασσα αρμοδιοτήτων, μεταξύ αυτών και την αστυνόμευση του πεζοδρομημένου κέντρου της Βέροιας. Δεν υπάρχει η δυνατότητα συνεχούς αστυνόμευσης του σημείου, προσπαθούμε όμως να βγάζουμε κάποια σαββατοκύριακα τη Δημοτική Αστυνομία στο πεζοδρομημένο κέντρο έτσι ώστε, μέσω της επιβολής προστίμων, να αποτρέπουμε την είσοδο στους μη έχοντες άδεια. Από το Φεβρουάριο του 2016 η Δημοτική Αστυνομία έχει κοινοποιήσει την ανησυχία της στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου για του κινδύνους που υπάρχουν από την έλλειψη μηχανισμού αποτροπής εισόδου στο κέντρο. Η ύπαρξη αυτού του μηχανισμού όταν τοποθετηθεί, θα έχει τη δυνατότητα να βγάλει εκτός πεζόδρομου ένα 80% των πολιτών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου», ανέφερε ο κ. Ακριβόπουλος.


πηγή: http://www.veriotis.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου