Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

Πάσχα στη Σαμοθράκη

 
Πάσχα στη Σαμοθράκη
 
Η Σαμοθράκη πανέμορφη κατά την περίοδο του Πάσχα στα ανοιξιάτικα της θα σας αποζημιώσει αν επιλέξετε να την επισκεφθείτε
 
Σαμοθράκη το νησί με την απίστευτη φυσική ομορφιά, το άπλετο πράσινο και τα πλούσια νερά. Το νησί του Αιόλου, τη φτερωτής Νίκης, των Καβείριων Μυστηρίων, το νησί της Φύσης.

Για τους φυσιολάτρες η Σαμοθράκη είναι το ιδανικό μέρος διακοπών! Είναι ο επίγειος παράδεισος και ο τόπος που η διάχυτη φύση του θα μείνει βαθιά ριζωμένη στο μυαλό σας.

Η οργιώδης βλάστηση και η πλούσια θάλασσα δεν είναι όμως τα μόνα χαρακτηριστικά αυτού του νησιού. Η Σαμοθράκη έχει πίσω της πολύ πλούσιο παρελθόν, έντονο αρχαιολογικό ενδιαφέρον και πολλά μνημεία να επισκεφθείτε.

Η Σαμοθράκη πανέμορφη κατά την περίοδο του Πάσχα στα ανοιξιάτικα της θα σας αποζημιώσει αν επιλέξετε να βρεθείτε εδώ. Μαγευτικό το ηλιοβασίλεμα από την Καμαριώτισσα με θέα το Άγιο Όρος που νιώθεις να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, ενώ ένας περίπατος ανάμεσα στα καθαρά τρεχούμενα νερά στα μύρια ρυάκια του νησιού θα σας κάνει σίγουρα να αφήσετε πίσω για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Διάσημη η Σαμοθράκη και για το εξαιρετικό ντόπιο κατσικάκι που το Πάσχα σερβίρεται ως "αρνί ή κατσίκι φουρνιστό γεμιστό με γόμο" παραδοσιακά θα το συναντήσετε ψημένο σε ξυλόφουρνο, όπως επίσης μπορείτε να το δοκιμάσετε αν προτιμάτε και στη σούβλα!

Η Σαμοθράκη προσφέρει εξαιρετικές γαστρονομικές προτάσεις, προσιτές τιμές και ένα ανοιξιάτικο μοναδικό τοπίο που στολίζει τα πασχαλινά έθιμα του τόπου μας μαγευτικά!

Αν περάσετε το Πάσχα στη Σαμοθράκη, αξίζει να παρακολουθήσετε τις ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας σε όποια εκκλησία των οικισμών της και αν επιλέξετε, την περιφορά του επιταφίου στα καλντερίμια του παραδοσιακού οικισμού της Χώρας, να ακούσετε το Μοιρολόι της Παναγιάς τη Μ. Πέμπτη το βράδυ και να κάνετε Ανάσταση στην Πλατεία της Χώρας με φόντο το Βυζαντινό Κάστρο!

Το ίδιο κατανυκτικά, νησιωτικά και όμορφα θα αισθανθείτε σε όποια από τις εκκλησίες του νησιού και αν παρευρεθείτε τη Μ. Εβδομάδα, ενώ το βράδυ της Ανάστασης μπορείτε να γευτείτε το παραδοσιακό αρνί με γόμο στις διάφορες ταβέρνες του νησιού που ανοίγουν πρώιμα ειδικά για την περίσταση!
 
Κατεβάστε εδώ τον τουριστικό οδηγό του νησιού.
Δείτε
εδώ τα δρομολόγια.


πηγή: http://www.alexpolisonline.com/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου