Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα. Συμμετέχουμε στην εκστρατεία Living Land για την αναμόρφωση της ΚΑΠ

 
 
Η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) είναι μία από τις παλαιότερες, ισχυρότερες, πιο πολυσυζητημένες και πιο δαπανηρές πολιτικές της ΕΕ. Όπως έχει σχεδιαστεί μέχρι σήμερα, υποβαθμίζει την άγρια ζωή, βλάπτει τη δημόσια υγεία, καταστρέφει το κλίμα και το περιβάλλον, ενώ ζημιώνει τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς και τις αγροτικές κοινότητες.

Τώρα όμως, έχουμε μια ιδανική ευκαιρία για να ανατρέψουμε την κατάσταση. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε μια μεγάλη διαδικτυακή δημόσια διαβούλευση για το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, που θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 2 Μαΐου.

Η συμμαχία περισσότερων από 200 ευρωπαϊκών οργανώσεων για μία «
Ζωντανή Γη» (Living Land), καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στη δημόσια διαβούλευση, με σκοπό να διεκδικήσουν τη διόρθωση των στρεβλώσεων και αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον της υφιστάμενης ΚΑΠ και να αδράξουν την ευκαιρία που παρουσιάζεται μονάχα μια φορά περίπου ανά δεκαετία για τη μεταρρύθμισή της.

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα στηρίζει την εκστρατεία Living Land και καλεί τους ενεργούς πολίτες να συμμετέχουν στη διαβούλευση αποστέλλοντας τις απόψεις τους, στην κατεύθυνση μίας πολιτικής που υποστηρίζει τους προοδευτικούς και υπεύθυνους αγρότες, που προστατεύει το περιβάλλον και μας παρέχει υγιεινά τρόφιμα.

Όλες οι σχετικές πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα
https://livingland.squarespace.com/greek/.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου