Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Ανακοινώθηκαν μέτρα πρόληψης και αποφυγής πυρκαγιών από το Δήμο Λήμνου

 
Ανακοινώθηκαν μέτρα πρόληψης και αποφυγής πυρκαγιών από το Δήμο Λήμνου
 
Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Δήμου Λήμνου με ανακοίνωσή της, παρακαλεί τους ιδιοκτήτες ή εκμεταλλευτές οικοπέδων που βρίσκονται μέσα σε κατοικημένες περιοχές καθώς σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από αυτές, να προβούν στον καθαρισμό της ιδιοκτησίας τους από τα χόρτα, για την πρόληψη και αποφυγή πυρκαγιών.
 
Ειδικότερα, για την πρόληψη πιθανών πυρκαγιών στις κατοικημένες περιοχές, όλοι οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές ή οι με οποιονδήποτε τρόπο εκμεταλλευόμενοι ανοιχτών χώρων και οικοπέδων τα οποία βρίσκονται σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά των οικισμών, οφείλουν να τα καθαρίσουν απομακρύνοντας οποιαδήποτε υλικά που θα μπορούσαν να καταστούν επικίνδυνα για την πρόκληση πυρκαγιάς (ξερά χόρτα, ξύλα, σκουπίδια κ.λ.π), καθώς και να κλαδεύουν τα κλαδιά των δένδρων που προεξέχουν σε δρόμους ή κοινόχρηστους χώρους, περιορίζοντας αυτά στα πλαίσια των ορίων του ακινήτου. Επίσης οφείλουν, να τους περιφράζουν (σύμφωνα με τις διατάξεις του ΓΟΚ) και να τους διατηρούν πάντοτε καθαρούς από απορρίμματα, ακόμη και αν προέρχονται από τρίτους.
 
Στους παραπάνω χώρους και γενικά στην ύπαιθρο απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς κατά το χρονικό διάστημα από 1η Μαϊου μέχρι 31η Οκτωβρίου. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα παραπάνω οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 4/87 Πυρ/κής διάταξης σε συνδυασμό με το άρθρο 433 του Ποινικού Κώδικά. Η πρόληψη των πυρκαγιών είναι καθήκον όλων μας.


πηγή: http://www.limnosfm100.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου