Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Μετρήσεις στο Μουστό από το ΕΠΑΛ Άστρους στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Hydrobot

 
EPAL ASTROUS_HYDROBOT_2014.JPG
 
Την Τετάρτη 25/6/2014 μέλη του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού, πέντε μαθητές του ΕΠΑΛ Άστρους και δύο υπεύθυνοι καθηγητές βρέθηκαν στον υγρότοπο Μουστού προκειμένου να πραγματοποιήσουν μετρήσεις διαύγειας, πίεσης και θερμοκρασίας του νερού, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Hydrobot. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό - ερευνητικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν οι τάξεις Β Πληροφορικής και Γ Ηλεκτρολόγων, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου και το εργαστήριο Sea Grant του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT).
 
Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να κινήσει το ενδιαφέρον των μαθητών για τις επιστήμες, την τεχνολογία και τις εφαρμογές τους. Αφορά τη θαλάσσια ρομποτική και είναι βασισμένο στο SeaPerch μέσω του οποίου εκπαιδεύονται οι καθηγητές και με τη σειρά τους εκπαιδεύουν τους μαθητές τους, στην κατασκευή ενός υποβρύχιου ROV (remotely operated vehicle - τηλεκατευθυνόμενου οχήματος).
 
Οι μετρήσεις της ομάδας του ΕΠΑΛ Άστρους προήλθαν από δύο σημεία της υγροτοπικής περιοχής, από την πηγή της λίμνης καθώς και από το κέντρο της, με τη βοήθεια του σκάφους του Φορέα Διαχείρισης.
 
Στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος [http://hydrobots.gr/index/hydrosensor_total.php] υπάρχει αναρτημένο το σύστημα συλλογής θαλάσσιων μετρήσεων που έχουν λάβει τα υδρορομπότ από τα διάφορα μέρη της Ελλάδος, με στόχο την αξιοποίηση και την εξαγωγή πολύτιμων επιστημονικών συμπερασμάτων για το θαλάσσιο περιβάλλον της χώρας μας.
 
Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας
Άστρος Αρκαδίας, 22001
Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22806
Email:
info@fdparnonas.gr
 
 
πηγή: www.fdparnonas.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου