Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Λασίθι. Λαγόψαρα ... βγήκαν στη στεριά!

 
λαγόψαρο χιόνα παραλία
 
Τέσσερα μεγάλα λαγόψαρα εμφανίστηαν στην παραλία της Χιόνας
 
Σήμερα το μεσημέρι ένα παράξενο φαινόμενο παρουσιάστηκε στην παραλία της Χιόνας: ένα μικρό κοπάδι από τέσσερα μεγαλόσωμα λαγόψαρα έκαναν την εμφάνιση τους στην παραλία για αρκετή ώρα, προκαλώντας την περιέργεια σε μερικούς λουόμενους, σε άλλους την ανησυχία και σε κάποια μικρά παιδιά τον θαυμασμό, καθώς προσπαθούσαν να τα πιάσουν από την ουρά!
 
λαγόψαρο χιόνα παραλία
 
Σύμφωνα με το Λευτέρη Καραγιάννη, από τη σελίδα στο facbook του οποίου αλιεύσαμε τις εικόνες και την είδηση, το συγκεκριμένο είδος Lagocephalus sceleratus της οικογένειας Tetraodontidae προέρχεται από την Ερυθρά Θάλασσα και περιέχει τοξίνες σε διάφορα μέρη του σώματός του (π.χ. εντόσθια, δέρμα), οι οποίες είναι επικίνδυνες, σε περίπτωση που καταναλωθούν από τον άνθρωπο. 
 
Παρά την επικινδυνότητα του όμως, το συγκεκριμενο ψάρι τρώγεται, αρκεί να γνωρίζει κάποιος πως να το καθαρίσει, αφαιρώντας τα σημεία που περιέχουν τις τοξίνες, τότε μπορεί να το μαγειρέψει και να το φάει. Όπως κάνουν δηλαδή και πάρα πολλοί στις αραβικές χώρες, όπου και βρίσκεται σε αφθονία.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου