Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Φλώρινα. Έσωσαν τον σκύλο που εγκλωβίστηκε στη λίμνη

 
 
Τη Δευτέρα 23 Ιουνίου ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ενημερώθηκε από κάτοικο της Μελίτης Φλώρινας ότι στην περιοχή του φράγματος Παπαδιάς είχε εγκλωβιστεί κάποιο ζώο που έμοιαζε με λύκο.
 
Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (Ο.Α.Ε.) του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ έσπευσε στο σημείο και διαπίστωσε ότι επρόκειτο τελικά για λυκόσκυλο. Το ζώο είχε όντως εγκλωβιστεί καθώς από τη μία πλευρά υπήρχε το νερό της λίμνης στην οποία δεν μπορούσε να κολυμπήσει και στην άλλη η πλαγιά του βουνού που ήταν πολύ απότομη για να αναρριχηθεί.
 
Αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Φλώρινας και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας και έτσι στήθηκε η επιχείρηση διάσωσης του ζώου. Δύο άντρες των ειδικών δυνάμεων έφτασαν με κανό στο σημείο που βρισκόταν ο ταλαιπωρημένος σκύλος και κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν.
 
Το λυκόσκυλο μεταφέρθηκε στη συνέχεια στον Κτηνιατρικό Σταθμό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για τις απαραίτητες κτηνιατρικές εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι είναι καλά. Θα παραμείνει για λίγες μέρες υπό την επίβλεψη του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και στη συνέχεια θα υιοθετήθει  από ένα μέλος της Ο.Α.Ε.


πηγή: www.zoosos.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου