Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Η Αγκινάρα της Κώμης Τήνου και η γιορτή της

 
 Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 και η καθιερωμένη πια Γιορτή της Αγκινάρας στην Κώμη Τήνου συνεχίζεται για 9η χρονιά.

Η αγκινάρα της Κώμης, η αγκινάρα της Τήνου είναι ένα προϊόν περιζήτητο στις αγορές της Αθήνας και όχι μόνο. Η νοστιμιά της και η γαστρονομική ωφέλεια την κάνουν απαραίτητη στη διατροφή του ανθρώπου.

Η γιορτή αυτή, αυτό το σκοπό έχει και τον πέτυχε. Η σκέψη των ντόπιων παραγωγών και κάτοικων με τη μεγάλη δική τους συμβολή, μαζί με την πρωτοβουλία των αρμοδίων αρχών διεθνοποίησαν την Αγκινάρα της Τήνου στα πέρατα.

Γυναίκες και άνδρες της Κώμης με πολυήμερες προετοιμασίες κατάφεραν και παρουσίασαν πλήθος παραδοσιακών και νέων συνταγών με βάση την αγκινάρα και προσφέρθηκαν άφθονες στους επισκέπτες και ντόπιους της γιορτής.

Η ζωντανή νησιώτικη και λαϊκή μουσική, μαζί με την χορευτική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Τήνου συμπλήρωναν τις γευστικές απολαύσεις.

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Υπηρεσιών του Δήμου Τήνου με τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και πολλών άλλων φορέων και ιδιωτών που πρόσφεραν ευχαρίστως προϊόντα και υπηρεσίες για την προβολή της Γιορτής της Αγκινάρας στην Κώμη Τήνου.

Η τοπική πρόεδρος κ. Μ. Δενεκαρία χαιρετώντας τους παρευρισκομένους αναφέρθηκε στο ιστορικό της γιορτής και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον απερχόμενο Δήμαρχο Τήνου κ. Π. Κροντηρά για την προσφορά του, δωρίζοντας του ένα αναμνηστικό δώρο φτιαγμένο από τα χέρια της, με θέμα την αγκινάρα. Αναφέρθηκε δε και ευχαρίστησε όλους όσοι πρόσφεραν και προσφέρουν για τη γιορτή.

Ο νυν Δήμαρχος Τήνου κ. Κροντηράς χαιρέτισε και ευχαρίστησε με τη σειρά του το πολυπληθές ακροατήριο ευχόμενος κάθε επιτυχία.

Στη συνέχεια μετά την όμορφη παρουσία του χορευτικού συγκροτήματος, συνεχίστηκε ο χορός μετά μουσικής και τραγουδιών από τους παρευρισκόμενους κάθε ηλικίας και φύλου. Παράλληλα γεύονταν τις νοστιμιές της αγκινάρας σε γεύσεις απολαυστικές.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου