Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Πεντακάθαρα τα νερά στις ακτές της Πρέβεζας!

 
 
Σύμφωνα με τους έλεγχους που πραγματοποίησε το Γενικό Χημείο του κράτους
 
Για μια ακόμη καλοκαιρινή περίοδο οι λουόμενοι στην Πρέβεζα εξακολουθούν να κολυμπούν σε πεντακάθαρα νερά. Τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών του νερού κολύμβησης στις ακτές του Δήμου Πρέβεζας επιβεβαιώνουν την εξαιρετική ποιότητα τους. 
 
Οι λήψεις δειγμάτων στο σύνολο των ακτών του Δήμου σύμφωνα με τους έλεγχους που πραγματοποιήθηκαν από την Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε Πρέβεζας στο Γενικό Χημείο του κράτους επιβεβαιώνουν ότι σε όλες τις παραλίες, το νερό κολύμβησης είναι πεντακάθαρο και κατάλληλο.
 
Εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι βάσει της κείμενης νομοθεσίας και αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές είναι πολύ πιο χαμηλές τόσο από το συνιστώμενο όσο και από το όριο που θέτει ο νόμος.

Τα νερά είναι κατάλληλα για κολύμβηση, και με βάση τις παραμέτρους που παρατίθενται στο σχετικό έγγραφο πολύ καθαρά. Έλεγχοι έγιναν στον Άγιο Θωμά, στο Ψαθάκι, στην Βρυσούλα, στα Λουτρά, στην Κυανή Ακτή, στον Παντοκράτορα, στο Αλωνάκι, στο Καλαμίτσι, στον Μύτικα, σε τρία σημεία στο Μονολίθι, σε δύο σημεία στο Κανάλι, στην Καστροσυκιά, στην ακτή Λιθάρι Δέσπως, στα Ριζά, στον Άγιο Γεώργιο Λυγιάς, στον Βράχο και την Λούτσα και όλα τα δείγματα κρίθηκαν κατάλληλα για κολύμβηση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα νερά είναι πολύ καθαρά ακόμη σε ακτές μέσα στην πόλη -με τον Άγιο Θωμά- να αποτελεί μια πολύ ευχάριστη έκπληξη αφού οι παράμετροι του δείχνουν ότι τα νερά είναι πιο καθαρά ακόμη και από παραλίες που βρίσκονται στο Ιόνιο. Ακτή κατάλληλη για κολύμβηση είναι και η Βρυσούλα την οποία επιλέγουν για κολύμβηση αρκετοί κάτοικοι, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν.

Αυτή την στιγμή ο Δήμος της Πρέβεζας διαθέτει ίσως τις πιο καθαρές θάλασσες στην ευρύτερη περιοχή κι αυτό δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την τουριστική αξιοποίηση της παράκτιας ζώνης τόσο στο κομμάτι που βρέχεται από το Ιόνιο, όσο και από την θάλασσα του Αμβρακικού. Εξάλλου οι ακτές τις Πρέβεζας είναι μοναδικές, τόσο για την μεγάλη τους έκταση όσο και για την ποικιλομορφία τους.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου