Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Λήμνος. Και επίσημα Φιλοζωικός Σύλλογος το «Animal Rescue Lemnos»

 
Και επίσημα Φιλοζωικός Σύλλογος το «Animal Rescue Lemnos»
 
Γνωστοποιούμε στους κατοίκους της Λήμνου ότι δυνάμει της υπ' αριθμ. 11/2017 διάταξης του Ειρηνοδικείου Λήμνου η οποία εκδόθηκε κατόπιν της απο 1/11/2017 αίτησης ενώπιον του Ειρηνοδικείου Λήμνου(αρ. εκθ. καταθ. 9/7-12-2017) αναγνωρίστηκε ως νόμιμη η σύσταση Φιλοζωικού Συλλόγου Λήμνου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με την επωνυμία ''Αnimal Rescue Lemnos'', ο οποίος συστάθηκε με το απο 19/9/2017 καταστατικό που αποτελείται απο 29 άρθρα.
 
Η ανάγκη ίδρυσης του Φιλοζωικού Συλλόγου «Animal Rescue Lemnos», πηγάζει από τη βαθιά πεποίθηση μας πως όλα τα ζώα είναι αισθανόμενα, ικανά για ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων, είναι διανοητικά προικισμένα και επιδεικνύουν κοινωνικές συμπεριφορές. Είναι επίσης ικανά να υποφέρουν - σωματικά, ψυχολογικά και συναισθηματικά - και να αντιδρούν παρόμοια με εμάς όταν αντιμετωπίζουν πόνο, φόβο, εγκλεισμό ή θλίψη.

Λαμβάνοντας υπόψη το αρκετά υψηλό ποσοστό κακοποιημένων ζώων στο νησί της Λήμνου και το ακόμα πιο υψηλό ποσοστό ανοχής των κατοίκων απέναντι στα περιστατικά κακοποίησης (ενεργητικής και παθητικής) θεωρούμε υποχρέωση μας να χτυπήσουμε τις ρίζες του προβλήματος αλλάζοντας σιγά-σιγά την παράδοση, δημιουργώντας μια διαφορετική άποψη για τον τρόπο που πρέπει να συμπεριφερόμαστε απέναντι στα ζώα.

Ο Συλλογός μας έχοντας ηθική υποχρέωση απέναντι σε όλα τα ζώα τάσσεται εναντίον της κακοποίησης των ζώων (αδέσποτων και δεσποζόμενων) και υπέρ της προάσπισης των δικαιωμάτων και συνθηκών ευζωίας τους.

Ο Συλλογος μας φιλοδοξεί να γίνει η φωνή «αυτών που δεν μπορούν να μιλήσουν» και να σπάσει τη σιωπή στα περιστατικά κακοποίησης και κακομεταχείρισης όλων των ζώων.

Καλούμε όσους/ες ασπάζονται την φιλοσοφία του Συλλόγου να επικοινωνήσουν μαζί μας προκείμενου να γίνουν μέλη του Συλλόγου.
 
Τηλέφωνο επικοινωνίας 697 68 76 602
email:
animalrescuelemnos@gmail.com facebook: AnimalRescue-Lemnos
ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΗΜΝΟΥ
''ANIMAL RESCUE LEMNOS''



πηγή: https://www.limnosfm100.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου