Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Μόνο Πορτογαλία και Αυστρία δεν επλήγησαν από τα καιρικά φαινόμενα το 2017 και αυξάνουν τη συγκομιδή τους


Η Γαλλία δεν ήταν η μόνη που υπέστη την οργή του κλίματος. Η ιταλική και η ισπανική συγκομιδή μειώνονται επίσης. Παρ 'όλα αυτά, ο γαλλικός αμπελώνας θα χάσει τη δεύτερη θέση στο βήμα των παραγωγών χωρών.

Ως ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο, η συγκομιδή της Ιταλίας μειώνεται κατά 24% σε σύγκριση με το 2016, μετά τον παγετό και την ξηρασία. Το ποσοστό αυτό θα μπορούσε να αναθεωρηθεί εάν η έλλειψη νερού παραταθεί, αλλά με προβλεπόμενο όγκο 41,1 εκατ. εκατόλιτρα, σύμφωνα με την Assotegi, η χώρα θα πρέπει να διατηρήσει τη θέση της ως ο μεγαλύτερος παραγωγός οίνου στον κόσμο. Η Σικελία επηρεάζεται ιδιαίτερα από τη μείωση των όγκων, κατά 35% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η Ισπανία αναμένει να συγκομιδή 38,3 εκατομμυρίων εκατολίτρων, 13% λιγότερο από το 2016. Η γαλλική συγκομιδή εκτιμάται σε 37,2 εκατομμύρια εκατόλιτρα, συνεπώς η Ισπανία περνάει στη δεύτερη θέση στο βήμα των παραγωγών χωρών.

Στην Ευρώπη, μόνο η Πορτογαλία και η Αυστρία θα συγκομίσουν περισσότερα σταφύλια από ό,τι πέρυσι. Σύμφωνα με το Instituto da Vinha e do Vinho, η Πορτογαλία θα συγκομίσει 6,6 εκατομμύρια εκατόλιτρα (+10% έναντι 2016). Η Αυστρία αναμένεται να συγκομίσει 2,3 εκατ. εκατόλιτρα (+6%). Η γερμανική συγκομιδή μειώνεται κατά 9%, σύμφωνα με την Deutscher Weininstitut.



πηγή: http://www.keosoe.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου