Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017

Σε θετική τροχιά η «Κύκνος» με έμφαση στις εξαγωγές


Σε θετική τροχιά η «Κύκνος»με έμφαση στις εξαγωγέςΗ διατήρηση της δυναμικής των μεγεθών της ελληνικής κονσερβοποιίας Κύκνος αντικατοπτρίζουν τα αποτελέσματα της περσινής χρήσης, με την εταιρεία να παραμένει προσηλωμένη στον σχεδιασμό ανάπτυξης της εξωστρέφειας και τη βελτίωση του κόστους παραγωγής.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ισολογισμού της εταιρείας, ο κύκλος εργασιών το 2016 διαμορφώθηκε στα 19,6 εκατ. ευρώ έναντι 19,7 εκατ. ευρώ, τα προ φόρων αποτελέσματα σε 234 χιλ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη σε 145,4 χιλ. ευρώ. Για πάγιες επενδύσεις, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 2016 n εταιρεία διέθεσε κεφάλαια ύψους 2,44 εκατ. ευρώ, έναντι 1,27 εκατ. ευρώ το 2015.
 
Σε επίπεδο στρατηγικού σχεδιασμού, οι βασικές συνιστάμενες της εταιρείας περιλαμβάνουν: στοχευμένες επενδύσεις για τη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας, ανάπτυξη νέων προϊόντων και επέκταση σε διεθνείς αγορές. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές, η εταιρεία διατηρεί απρόσκοπτη τη στρατηγική της απόφαση που εστιάζει στη διείσδυση στα ράφια του εξωτερικού αυστηρά μέσω των επώνυμων κωδικών της κύκνος.
 
 
Εξαγωγές και διεθνής παρουσία
 
Σημειώνεται ότι η διεθνής παρουσία της Κύκνος αριθμεί περί τις 15 αγορές, με την πορεία των εξαγωγών να βαίνει αυξανόμενη κυρίως προς Αγγλία, Κύπρο, Γερμανία, Καναδά, Ολλανδία, Γεωργία. Όσον αφορά στη συμμετοχή του χαρτοφυλακίου των εξαγωγών, κυμαίνεται σε περίπου 6,5% επί του συνολικού τζίρου. Οι συνολικές εξαγωγές της εταιρείας αυξήθηκαν πέρυσι κατά 26,4%, ενώ οι εγχώριες πωλήσεις της μειώθηκαν 2,4%, καθώς συνεχίστηκε η παροχή υψηλών εκπτώσεων στην αγορά.
 
 
Ηγετικά μερίδια στην αγορά
 
Σχετικά πάντως με την εγχώρια παρουσία της εταιρείας, το σήμα Κύκνος διατηρεί ηγετικά μερίδια στις κατηγορίες που δραστηριοποιείται. Σημειώνεται ότι η Κύκνος, που μετρά έναν αιώνα ζωής, διαθέτει μια πρότυπη μονάδα παραγωγής στην Ηλεία, με δυνατότητα επεξεργασίας 2.100 τόνων νωπής τομάτας ημερησίως, απασχολεί 70 μόνιμους και περί τους 240 εποχιακά απασχολούμενους, ενώ αποτελεί την πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που εφάρμοσε σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης στην καλλιέργεια της τομάτας που επεξεργάζεται από το 2005.
 
Το 2015, η εταιρεία προχώρησε σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα μέσω της οποίας επιτεύχθηκε αύξηση παραγωγής κατά 35%.
 
Η Κύκνος παράγει και εμπορεύεται τοματοειδή σε κονσέρβες, σε χάρτινες και γυάλινες συσκευασίες και σε ασηπτικούς σάκους, καθώς και κέτσαπ και σάλτσες. Επίσης, παράγει κομπόστες φρούτων. Διαθέτει, συγχρόνως, λαχανικά, όσπρια, μανιτάρια και βυσσινάδα, με το σήμα της.


πηγή: http://www.paseges.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου