Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Έλληνας αστροφωτογράφος που γοήτευσε και τη NASA


makris1
Καταρράκτης Πούντος.  Κοντά στην μεγαλύτερη
λίμνη της Ελλάδας, την Τριχωνίδα, ένα ρέμα δημιουργεί
έναν μικρό καταρράκτη και μια πραγματική όαση.
 Αγόρασε μια ψηφιακή μηχανή για την γέννηση της κόρης του και από τότε δεν σταμάτησε να μετράει και να φωτογραφίζει τα άστρα. Ο Άγγελος Μακρής ζει στο Αγρίνιο και έχει καταφέρει να συνδυάσει την δουλειά με το μεγάλο του πάθος, την αστροφωτογραφία. Την ημέρα εργάζεται ως καθηγητής Φυσικής και τη νύχτα ως αστροφωτογράφος.

Οι φωτογραφίες του, με θέμα τον νυχτερινό ελληνικό έναστρο ουρανό έχουν δημοσιευτεί σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε εφημερίδες, αστρονομικά και φωτογραφικά περιοδικά, από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Πλανητάριο Θεσσαλονίκης, το περιοδικό ΦΩΤΟγράφος (Φωτεινές Ιδέες), το Earth Science Photo of the Day (NASA), το Fine Art Photography, Earth Sky (cover photo) και Nature Photography μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, συνεργάζεται με την Canon ως Canon Ambassador, το περιοδικό «Ελληνικό Πανόραμα» και την εταιρεία «Bearing True South».
 
jkktr1ot
 
Ο Άγγελος Μακρής, μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον ουρανό, μας παρουσιάζει το πώς ξεκίνησε αυτό το υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της αστροφωτογραφίας και μας αποκαλύπτει τα μελλοντικά του όνειρα.

Έχοντας παρέα του μόνο μία κάμερα και με πολλή όρεξη για ξενύχτι απολαμβάνει τις στιγμές κάτω από τα αστέρια και επιχειρεί να αποτυπώνει στο φακό του δέος που νιώθει, κάθε φορά που στέκεται ακίνητος κάτω από τον «Κόσμο».
 
Η γέννηση της κόρης του ήταν η αφορμή για να αγοράσει μια καλή φωτογραφική μηχανή και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα:

«Το 2014 θα γεννιόταν η κόρη μου και είπαμε με την σύζυγό μου να πάρουμε μία πιο καλή φωτογραφική μηχανή. Την αγοράσαμε κι ένα βράδυ γυρνώντας από την εργασία μου είπα να δοκιμάσω να δω τι "μπορείς να κάνεις με τον έναστρο ουρανό". Έτσι ξεκίνησα. Σπούδασα αστροφυσική οπότε είπα κάποια στιγμή να συνδυάσω την καινούρια φωτογραφική μηχανή με την "παλιά αγάπη". Εργάζομαι ως φυσικός στη Μέση Εκπαίδευση και ως αστροφωτογράφος επαγγελματικά» λέει στο
newsbeast.gr.
 
makris3
Ταξίδι στον χρόνο. Στα Τζουμέρκα, έξω από το
Ορειβατικό καταφύγιο Πραμάντων, βρίσκεται αφημένος
στην ησυχία του αυτός ο "σκαραβαίος". Μπορώ μόνο να
φανταστώ τα ταξίδια που έχει κάνει, μέχρι να φτάσει να
αποσυρθεί σε τέτοιο τόπο. Γύρω του, πανέμορφο ελατόδασος,
η κορυφή Στρογγούλα και οι άλλες κορυφογραμμές των Αθαμανικών
ορέων. Στον ουρανό, κυριαρχεί ο επιβλητικός κυνηγός Ωρίωνας,
με τον πιστό του σκύλο Σείριο, την ώρα που ένα μετέωρο κατευθύνεται
προς την κορυφή
Για την συνέχεια του εξαιρετικού άρθρου επισκεφθείτε τον παρακάτω ιστοχώρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου