Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017

Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία. Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού!

 
 
H Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού είναι μία γιορτή που την περιμένουμε όλο το χρόνο, γιατί πάντα περνάμε όμορφα εκεί, στο Πάρκο Κερκύρας, με πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και τη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου για… μπαλκόνι μας.

Η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού θα πραγματοποιηθεί φέτος την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, από τις 10 το πρωί ως τις 3 μετά το μεσημέρι. Θα περιλαμβάνει, όπως κάθε χρόνο, παρατήρηση πουλιών και ξεναγήσεις στον υγρότοπο, βόλτες με άλογα και με ποδήλατα, αλλά και απελευθέρωση πουλιών από τη Δράση για την Άγρια Ζωή.

Εξάλλου, μαζί μας θα είναι παραγωγοί βιολογικών τροφίμων –όπως μέλι, ζυμαρικά, σάλτσες, βότανα, κηπευτικά εποχής- αλλά και χειροτέχνες με πολλά και πρωτότυπα προϊόντα, από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η γιορτή πραγματοποιείται φέτος για έβδομη φορά και θα περιλαμβάνει επίσης εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, καθώς και απελευθέρωση πουλιών από τη Δράση για την Άγρια Ζωή.
 
Ειδικότερα, ο παραγωγός βιολογικών προϊόντων Γιώργος Καΐρης θα μας ενημερώσει για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ασθένειες και έντομα στα φυτά μας με φυσικά υλικά και τρόπους, ενώ η χειροτέχνης Κατερίνη Μιχαλάκη θα μας μυήσει στην πολύ ενδιαφέρουσα τεχνική που χρησιμοποιεί για να ανακυκλώσει δημιουργικά τις εφημερίδες, φτιάχνοντας πιάτα και άλλα χρήσιμα σκεύη.

Τα παιδιά θα παίξουν με το Χόκι το Χαρούμενο Καλαμπόκι, θα ασχοληθούν με χειροτεχνίες με θέμα το περιβάλλον, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά ζωντανά έντομα και φωλιές μυρμηγκών στο πλαίσιο του project «Μυρμηγκοφωλιά».

Τέλος, και πριν από την απελευθέρωση των πουλιών από τους εθελοντές της Δράσης για την Άγρια Ζωή, τα παιδιά του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Καλοχωρίου θα μας παρουσιάσουν… τις χορευτικές τους ικανότητες σε παραδοσιακούς χορούς της Ανατολικής Θράκης.
 
Ο χώρος διεξαγωγής είναι το όμορφο και φιλόξενο Πάρκο Κερκύρας, με θέα στη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, όπου αυτή την εποχή μπορούμε να δούμε τα εντυπωσιακά φοινικόπτερα, αλλά και άλλα υδρόβια πουλιά, όπως βαρβάρες, λιμόζες, γλάρους και γλαρόνια. Η Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου είναι ένας υγρότοπος που δημιουργήθηκε σταδιακά από τη δεκαετία του ’60 και μετά, κατόπιν της κατασκευής του παράκτιου αναχώματος. Αποτελεί ένα οικοσύστημα πολύτιμο για πολλούς οργανισμούς, και κυρίως για τα μεταναστευτικά πουλιά που τη χρησιμοποιούν για να ξεκουραστούν και να τραφούν κατά το μακρύ ταξίδι τους. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν την πολύτιμη άγρια ζωή του τόπου και να ενημερωθούν για τις ιδιαιτερότητες του οικοσυστήματος.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία και το Δήμο Δέλτα, με την στήριξη του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλοχωρίου.πηγή: http://axiosdelta.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου