Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017

Ευοίωνες προοπτικές για εξαγωγές οπωροκηπευτικών προς τον Καναδά


Ευοίωνες προοπτικές για εξαγωγές οπωροκηπευτικών προς τον Καναδά Θετικές προοπτικές για τις ελληνικές εξαγωγές φρέσκων φρούτων και λαχανικών φέρνει η εφαρμογή της εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε-Καναδά CETA.
 
Επί του θέματος ο Ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Incofruit – Hellas, κ. Γεώργιος Πολυχρονάκης, δήλωσε: «Από τις 21 Σεπτεμβρίου τέθηκε σε εφαρμογή η Συμφωνία Ε.Ε-Καναδά (CETA) που καταργεί τους δασμούς στο 98% των προϊόντων της ΕΕ που εξάγονται στον Καναδά, με τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά να ανήκουν σε αυτή την κατηγορία προϊόντων, των οποίων οι κοινοτικές εξαγωγές φρούτων και λαχανικών στον Καναδά, απαλλάσσονται από δασμούς, οι οποίες προηγουμένως ήταν σε ισχύ.
 
Η κατάργηση των δασμών που ήδη ισχύει στις κοινοτικές εξαγωγές φρούτων και λαχανικών, δημιουργεί νέες ευκαιρίες για τους Έλληνες παραγωγούς και εμπόρους και θα δώσει ώθηση στην εξαγωγές προς την αγορά αυτή.
 
Οι ελληνικές εξαγωγές των νωπών φρούτων και λαχανικών στον Καναδά το 2016 ανήλθαν μόνο σε 1.342 τόνους, αξίας 3.103.057 ευρώ (ακτινίδια, σύκα, κ.α)".


πηγή: http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου