Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Ενημέρωση για τη θαλάσσια ρύπανση στο Σαρωνικό


Φωτογραφία: Eurokinissi/ Σ.Μισίνας
 Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις, παραβρέθηκε στις 20/9 στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, με θέμα την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης στον Σαρωνικό από τη βύθιση του Δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ».
 
Η ΕΕΠΦ αφού εξέφρασε ξανά την αλληλεγγύη στους πληγέντες Δήμους και τις ειλικρινείς ευχαριστίες της στα συνεργεία απορρύπανσης που συνεχίζουν να εργάζονται σκληρά, ζήτησε: i) λεπτομερή και δομημένη ενημέρωση, ii) διερεύνηση των αιτίων και/ή ευθυνών, iii) μακροχρόνια παρακολούθηση των επιπτώσεων στο θαλάσσιο φυσικό περιβάλλον, iv) λήψη μέτρων πρόληψης και κατάρτιση/επικαιροποίηση σχεδίων έκτακτης ανάγκης, καθώς σε μία περιοχή με τόσο μεγάλη κίνηση δεξαμενόπλοιων και άλλων σκαφών θα εξακολουθήσει να υπάρχει η δαμόκλειος σπάθη ενός μελλοντικού ατυχήματος πάνω από τις ακτές, τον τουρισμό, και τη θαλάσσια ζωή του Σαρωνικού.

Το ίδιο απόγευμα, η ΕΕΠΦ παραβρέθηκε μαζί με άλλες περιβαλλοντικές οργανώσεις σε ενημερωτική συνάντηση στο Υπ. Ναυτιλίας, που συγκάλεσε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και ο Αναπλ. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με στόχο την ενημέρωση και τη συζήτηση για την πορεία της απορρύπανσης.

Η ΕΕΠΦ παρακολουθεί τις εξελίξεις, και θα επιδιώξει μέσω της δικτύωσης με άλλους φορείς και της ενεργοποίησης των μελών της, την πλήρη ενημέρωση αλλά και ουσιαστικές δράσεις για την αντιμετώπιση της ρύπανσης και την ευαισθητοποίηση του κοινού για το σοβαρότατο ζήτημα.

Για τη συζήτηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, δείτε εδώ:
http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=294736 και εδώ: http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko-Archeio/#bc4ad7c6-3bf4-4611-aa78-a7f500a812f0 .


πηγή: https://eepf.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου