Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017

7η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας Θεσσαλονίκης

 
7η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας Θεσσαλονίκης
 
7η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας Θεσσαλονίκης στο Πάρκο Νέας Ελβετίας, στη Θεσσαλονίκη, 22 Σεπτεμβρίου – 24 Σεπτεμβρίου, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 11 μ.μ.

Απόγευμα Παρασκευής η ομάδα Κρούσης
Την Παρασκευή το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Πάρκο θα προβληθεί ντοκιμαντέρ με τίτλο (Ένας άγνωστος θησαυρός στις παρυφές της πόλης)

Η Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ. Σάββατο απόγευμα θα μας πει για άλλα συνεργατικά εγχειρήματα στον κόσμο
Μαζί μας το Σάββατο το απόγευμα ο πολιτιστικός σύλλογος Κρητών Θέρμης "Ξαστεριά"

Σάββατο απόγευμα κουκλοθέατρο για παιδιά από την Οφέλια Αγκαμαλιάν

Σάββατο απόγευμα εργαστήριο παρασκευής οικιακών σκευών από τους cob.gr

Κυριακη Βράδυ μαζί μας Το τρίο Iridescences (Ιριδισμοί) μας παρουσιάζει ένα μουσικό οδοιπορικό εμπνευσμένο από τις μουσικές παραδόσεις της ευρύτερης ανατολικής Μεσογείου. Μελωδίες από την Πόλη, Ασίκικοι και δερβίσικοι σκοποί από τα βάθη της Ανατολίας, ζεϋμπέκικα από τα δυτικά παράλια και την Σμύρνη, χοροί και τραγούδια από τη Μακεδονία και τη Θράκη καθώς και πρωτότυπες συνθέσεις.

Η ομάδα εναέριου χωρού Anti-Gravity SKG Σάββατο και Κυριακή Απόγευμα μαζί μας
 
Με τις ρίζες της στον θεσμό των πανελλαδικών γιορτών οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας, ξεκίνησε από το 2011 να λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη, η τοπική γιορτή οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας. Παραγωγοί, μεταποιητές και χειροτέχνες κυρίως από την ευρύτερη περιοχή της θεσσαλονίκης αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα, συναντιόνται, ανταλλάσσουν απόψεις και εκθέτουν καθαρά οικολογικά προϊόντα φτιαγμένα με μεράκι και οικολογική συνείδηση. Η Οικογιορτή λειτουργεί με βάση την αυτοοργάνωση, την εθελοντική εργασία, την άμεση δημοκρατία και δεν έχει καμία εξάρτηση. Προτάσσει και προωθεί τα καθαρά-οικολογικά προϊόντα, τις δίκαιες και προσιτές τιμές τους, την μικρή παραγωγή και την οικοτεχνία, τα συλλογικά εγχειρήματα και τις συνεργασίες. Αποκηρύσσει την εξάρτηση από εταιρείες, εμπόρους, μεσάζοντες που κερδοσκοπούν και προωθεί τις ντόπιες ποικιλίες και παραγωγές. Δεν έχει καμία σχέση με εκθέσεις βιολογικών προϊόντων κερδοσκοπικού χαρακτήρα που προβάλλουν το σύγχρονο «πράσινο» καπιταλισμό. Δεν ζητάει πιστοποιήσεις για εγγύηση – ελάχιστοι είναι οι πιστοποιημένοι – ανθρώπινες σχέσεις ζητάει με ειλικρίνεια, σεβασμό και ελπίδα. Στην Οικογιορτή πραγματοποιούνται διάφορα εργαστήρια με σκοπό την διάσωση και διάδοση της γνώσης και της οικολογικής συνείδησης. Παράλληλα διοργανώνονται συζητήσεις – ομιλίες με θέματα που αφορούν την άμεση σχέση μεταξύ παραγωγών και πολιτών χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων, την υποστήριξη των μικρών παραγωγών, την αυτάρκεια και την προώθηση της οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας. Επίσης στο πλαίσιο της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας προωθεί δράσεις για την συνεργασία και δημιουργία ομάδων παραγωγής, για την στοχευμένη καλλιέργεια, για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, για τις δίκαιες τιμές.


πηγή: http://www.cityportal.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου