Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Αιτωλοακαρνανία - Ναύπακτος. Δύο σοβαροί επαγγελματικοί φορείς του εναλλακτικού οικοτουρισμού ενώνουν τις δυνάμεις τους στην έκθεση «NOSTOS EXPO: 1ο Διεθνές ραντεβού για τον ελληνικό εναλλακτικό τουρισμό»

 
 
Δήμοι, περιφέρειες, μικρά και μεγάλα τουριστικά καταλύματα έχουν τώρα την ευκαιρία να ενταχθούν στη νέα εποχή της τουριστικής στρατηγικής και προώθησης.
 
Το www.ecotourism-greece.com, η μεγαλύτερη ιστοσελίδα για τον ελληνικό εναλλακτικό οικοτουρισμό, πιστό στη φιλοσοφία του, θα δώσει δυναμικό παρόν στη NOSTOS EXPO 2016, τη μεγάλη γιορτή του εναλλακτικού τουρισμού. Η συμμετοχή του θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και το www.ecotourism-greece.com ενώνει τις δυνάμεις του για την έκθεση με την Paths of Greece - Mονοπάτια της Ελλάδας (www.pathsofgreece.gr) για ένα καινούριο μοντέλο τουρισμού.
 
H "Paths of GREECE" έχει ως στόχο τη διάδοση και ανάπτυξη του πεζοπορικού τουρισμού στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργεί και οργανώνει πεζοπορικούς προορισμούς και δίκτυα μονοπατιών σε όλη τη χώρα βοηθώντας στην εξέλιξη του οικοτουρισμού. Από την άλλη το www.ecotourism-greece.com ειδικεύεται στην προβολή και προώθηση πράσινων δραστηριοτήτων και καταλυμάτων.
 
Και οι δύο προτείνουν σοβαρές οικοτουριστικές λύσεις σε μια εποχή που ο οικοτουρισμός βρίσκει ολοένα περισσότερους οπαδούς. Ο πεζοπορικός τουρισμός και η ποδηλασία, με τη σωστή προώθηση και οργάνωση, μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για την ανάπτυξη μιας πληθώρας εναλλακτικών οικολογικών δραστηριοτήτων (π.χ. οινοτουρισμός, εξερεύνηση βιοποικιλότητας, αναρρίχηση, ορειβασία, ιππασία, ορνιθοπαρατήρηση κλπ).
 
Το μεγάλο ραντεβού του ελληνικού εναλλακτικού τουρισμού θα πραγματοποιηθεί από τις 14 ως τις 17 Οκτωβρίου στη Ναύπακτο. Η έκθεση NOSTOS EXPO 2016 είναι εξ’ ολοκλήρου αφιερωμένη στον εναλλακτικό τουρισμό, τον κλάδο που συνεχώς αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς. Το σίγουρο είναι ότι θα προκαλέσει αίσθηση και θα κινήσει το ενδιαφέρον των επαγγελματιών του τουρισμού αλλά και του κοινού.
 
Ραντεβού λοιπόν στις 14 - 17 Οκτωβρίου 2016 στην οδό Ιλάρχου Τζαβέλα 37 στη Ναύπακτο στο περίπτερο 31!


πηγή: naturahellas.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου