Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

NOSTOS EXPO. Μια μεγάλη ευχάριστη έκπληξη για τον εναλλακτικό τουρισμό στην Ελλάδα

 
Ναύπακτος: Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για την NOSTOS EXPO 2016
 
Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η ανταπόκριση του κόσμου στη NOSTOS EXPO 2016 από τις 14 ως τις 17 Οκτωβρίου στη Ναύπακτο. Η έκθεση αυτή είναι αφιερωμένη στον εναλλακτικό τουρισμό, ο οποίος κατά βάση περιλαμβάνει τον οικοτουρισμό και τις πράσινες δραστηριότητες όπως η πεζοπορία, η ποδηλασία, η ιππασία κλπ. Στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία μιας και προσέλκυσε πληθώρα τουριστικών επιχειρήσεων, δήμων, φορέων και Αρχών τόσο με την ιδιότητα των επισκεπτών όσο και με την ιδιότητα των εκθετών.
 
Το Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και ο δήμος Ναυπακτίας είναι άξιοι συγχαρητηρίων για την επιτυχημένη έκθεση που διοργάνωσαν. Έδωσαν την ευκαιρία σε πολλές μικρές και μεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις να πραγματοποιήσουν Β2Β (Business to Business) meetings με αξιόπιστους επαγγελματίες του τουρισμού από το εξωτερικό. Γερμανοί, Αυστριακοί, Ολλανδοί, Ρώσοι και Ισραηλινοί ταξιδιωτικοί πράκτορες αλλά και πράκτορες από άλλες χώρες γνώρισαν ελληνικά εναλλακτικά καταλύματα και ήδη σχεδίασαν συνεργασίες μαζί τους. Είναι καιρός η χώρα μας να μην ασχολείται μόνο με τον μαζικό τουρισμό αλλά να στραφεί στον εναλλακτικό, ο οποίος είναι περισσότερο κερδοφόρος και λιγότερο επιβλαβής για το περιβάλλον.
 
Το www.ecotourism-greece.com, η μεγαλύτερη ιστοσελίδα για τον ελληνικό εναλλακτικό και οικολογικό τουρισμό, και τα Mονοπάτια της Ελλάδας (www.pathsofgreece.gr) που διαδίδουν και αναπτύσσουν τον πεζοπορικό τουρισμό στην Ελλάδα έδωσαν δυναμικό παρόν στη NOSTOS EXPO. Έχοντας ένα από τα μεγαλύτερα περίπτερα της έκθεσης προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του κόσμου, ο οποίος εντυπωσιάστηκε από την προβολή εναλλακτικών καταλυμάτων και δραστηριοτήτων μέσω www.ecotourism-greece.com κι από το άνοιγμα και την ανάδειξη δικτύων μονοπατιών σε όλη τη χώρα από τα Mονοπάτια της Ελλάδας.
 
Αυτή η μεγάλη γιορτή στη Ναύπακτο, εκεί που ενώνεται η Κεντρική Ελλάδα με την Πελοπόννησο και το Ιόνιο, πέρασε στην ιστορία. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τη NOSTOS EXPO 2017, διότι πρέπει να στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία αφιερωμένη στον εναλλακτικό τουρισμό, τον δυναμικό κλάδο που συνεχώς αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια. Από τέτοιες δράσεις στηρίζονται σημαντικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι τοπικές κοινωνίες και η εθνική οικονομία.


πηγή: naturahellas.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου