Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Συντήρηση αναχωμάτων στο Δέλτα του Έβρου

 
Συντήρηση αναχωμάτων στο Δέλτα του Έβρου
 
Τα αναχώματα στο Δέλτα του Έβρου δεν εξυπηρετούν μόνο αντιπλημμυρικούς σκοπούς, αλλά και τη μετακίνηση των υπηρεσιών, επιστημόνων, τουριστών και παραγωγικών χρηστών του υγροτόπου.

Είναι απαραίτητη όμως η τακτική τους συντήρηση είτε με το ξύσιμο της επιφάνειας είτε με την εναπόθεση επιπλέον υλικού.

Ο Φορέας Διαχείρισης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Δήμο Αλεξανδρούπολης έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να διατηρεί τα αναχώματα σε καλή κατάσταση ώστε να προστατεύονται οι βιότοποι (όπως οι λιμνοθάλασσες) και να είναι εύκολη η πρόσβαση των χρηστών του υγροτόπου στις εργασίες τους. Η χρηματοδότηση των δράσεων αυτών γίνεται από εθνικά προγράμματα αλλά και από πόρους και έσοδα του Φορέα.

Τις τελευταίες ημέρες και λίγο πριν τη χειμερινή περίοδο πραγματοποιήθηκε μικρής κλίμακας συντήρηση στα αναχώματα περιμετρικά της λιμνοθάλασσας Δράνας και στο οδικό δίκτυο του Δυτικού Δέλτα με τον εξοπλισμό και τα οχήματα του Φορέα Διαχείρισης και του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και την Αντιδημαρχία Τραϊανούπολης για την άμεση ανταπόκριση και την άψογη συνεργασία και υλοποίηση της δράσης.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου