Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Αλώνισμα - συγκομιδή - επεξεργασία αράπικου Φυστικιού στην Αμμουδιά Σερρών

 
Αλώνισμα - συγκομιδή - επεξεργασία αράπικου Φυστικιού στην Αμμουδιά Σερρών (φωτ.+βίντεο)
 
Το αράπικο φυστίκι (αραχίδα) της Αμμουδιάς Σερρών τα τελευταία χρόνια κάνει θραύση και συνέχεια όλο και μεγαλώνει το ενδιαφέρον στην Ελληνική αγορά. Δεν είναι τυχαίο που το χωριό φημίζεται και ως το «Φυστικοχώρι του Σερραϊκού Κάμπου». Τελευταία φυστίκια σπέρνουν και τα γύρω χωριά, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες περιοχές.
 
 
 
Κάθε χρόνο τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου πραγματοποιείται η εξαγωγή, το αλώνισμα και η συγκομιδή Φυστικιού. Τέτοιο καιρό οι αλωνιστικές μηχανές παίρνουν φωτιά και βρίσκονται στον κάμπο για να προλάβουν τις φθινοπωρινές βροχές πριν αρχίσουν να δυναμώνουν.
 
 
Στη συνέχεια γίνεται η επεξεργασία στην οικογενειακή επιχείρηση μονάδας επεξεργασία ξηρών καρπών και επεξεργασίας φυστικιών του Χρήστου Αγριανίδη, που εδρεύει στην Αμμουδιά Σερρών. Παράγει και φυστικοβούτυρο με ντόπιο φυστίκι που είναι αγνό παρθένο και γνήσιο με άριστες διεθνείς προδιαγραφές.

 
Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ (Dramania/Facebook).
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου