Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Λάρισα. Στους 8 με 10 χιλιάδες τόνους η παραγωγή ακτινιδίων στο Δέλτα Πηνειού


Στους 8 με 10 χιλιάδες τόνους η παραγωγή ακτινιδίων στο Δέλτα ΠηνειούΟλοκληρώθηκαν την Κυριακή, 30 Οκτωβρίου, οι διήμερες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της 12ης γιορτής ακτινιδίου Πυργετού – Αιγάνης, που διοργάνωσε ο Δήμος Τεμπών σε συνεργασία με τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς Πυργετού – Αιγάνης.
 
Η έναρξη των εκδηλώσεων περιελάμβανε επιμορφωτική ημερίδα σχετικά με τις ασθένειες του προϊόντος. Τις σχετικές εισηγήσεις και ενημέρωση των παραγωγών έκαναν διακεκριμένοι καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και ο προϊστάμενος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Λάρισας – Περιφέρεια Θεσσαλίας Δρ. Δημήτριος Σταυρίδης.
 
Η επιμορφωτική ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο κοινοτικό κατάστημα Αιγάνης όπου ο επίκουρος καθηγητής Φυτοπαθολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ευάγγελος Βέλλιος μίλησε για τις ασθένειες ακτινιδιάς. Από την πλευρά του ο προϊστάμενος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Λάρισας – Περιφέρεια Θεσσαλίας Δρ. Δημήτριος Σταυρίδης μίλησε για την ολοκληρωμένη διαχείριση – διακίνηση ακτινιδίου.
 
Όπως τονίστηκε στην ημερίδα η παραγωγή ακτινιδίου σε όλο το Δέλτα Πηνειού ανέρχεται σε 8.000 με 10.000 τόνους το χρόνο, πολλά από αυτά εξάγονται και στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο της προβολής του προϊόντος και της ανάδειξης των θρεπτικών συστατικών του ο Δήμος Τεμπών για 12η χρονιά φέτος διοργανώνει τη 12η γιορτή ακτινιδίου.
 
Την εκδήλωση -ημερίδα παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος όπου απεύθυνε και χαιρετισμό καθώς και ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Αιγάνης κ. Κώστας Ζαφείρης.
 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη οι αντιδήμαρχοι κ. Αχιλλέας Διψάνας ,Κώστας Νταφούλης ,οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Βασίλης Ζάχος ,Ευθύμιος Μπουζέκης ,ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ. Λάμπρος Ζάρρας ,οι πρόεδροι αγροτικών συνεταιρισμών Πυργετού -Αιγάνης, πρόεδροι συλλόγων και φορέων, καθώς και πολλοί παραγωγοί ακτινιδίου της περιοχής.


πηγή: http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου